DEJAN JE OTIŠAO PRVI PUT U MISIJU, ČEKALI SMO DA NAM SE VRATI: Porodica potpukovnika Stanojevića nastradalog u Kongu slomljena
Foto: printscreen YT

bogata vojnička karijera

DEJAN JE OTIŠAO PRVI PUT U MISIJU, ČEKALI SMO DA NAM SE VRATI: Porodica potpukovnika Stanojevića nastradalog u Kongu slomljena

Društvo -

Prilikom realizacije redovnog zadatka izviđanja iz vazduha u misiji Ujedinjenih nacija u Demokratskoj Republici Kongo (MONUSCO) juče je na istoku te zemlje pao helikopter u kojem je stradao i pripadnik Vojske Srbije, potpukovnik Dejan Stanojević.

Ispred zgrade u kojoj je živeo u Nišu okupila se njegova porodica: supruga, deca, rođaci.

- Vest smo dobili juče i još ne možemo da prihvatimo da se to desilo. Dejan je otišao po prvi put u misiju, otišao je oktobra meseca... Čekali smo da nam se vrati... Slomljeni smo, nemamo snage da išta više kažemo, rekla je kratko supruga Dejana Stanojevića, skrhana bolom...

Potpukovnik Dejan Stanojević je rođen 22. decembra 1979. godine.

U Vojsci Srbije je od 28. septembra 2002, a u misiji Ujedinjenih nacija u Demokratskoj Republici Kongu se nalazio od 24. oktobra 2021. godine.

Vojska Srbije je njegovim odlaskom izgubila časnog pripadnika, vrsnog starešinu i eksperta jedinica za elektronska dejstva, navodi se u saopštenju.

Tokom bogate vojničke karijere više je puta nagrađivan i pohvaljivan, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje maloletne dece.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije preduzeće sve neophodne mere za povratak tela pokojnog Dejana u Republiku Srbiju i pružiće svu neophodnu pomoć njegovoj porodici, dodaje se.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track