PETORO UČENIKA U NIŠU DOBILO TROVANJE Doručkovali pa se požalili na mučninu: Bili su bledi, videlo se da im nije dobro (VIDEO)
Foto: M.S.

PETORO UČENIKA U NIŠU DOBILO TROVANJE Doručkovali pa se požalili na mučninu: Bili su bledi, videlo se da im nije dobro (VIDEO)

Društvo -

Petoro učenika Ekonomske škole u Nišu otrovalo se pljeskavicom danas oko 9.00 sati koje su kupili u objektu pored škole.

Direktor Vladimir Kuzmanović kaže da su petoro đaka već pušteni kući dok je jedna devojčica ostavljena na dodatne preglede.

Niš, trovanje đaka
foto: M.S.

- Mi smo pozvali Hitnu pomoć, ustanovljene su blaže mučnine đaka. U pitanju je jedan objekta pored škole. gde su nam rekli da su jeli pljeskavicu. Razredna je otišla sa đacima - rekao je direktor Kuzmanović za Kurir.

01:25

Pedagog Ekonomske škole u Nišu gde su otrovani đaci

Pedagog škole Milica Stevanović rekla je da su odmah kontaktirali hitnu službu i roditelje kako bi deca bila zbrinuta i dodala da su doktori rekli da nije ništa alarmantno.

- Posle velikog odmora, za vreme trećeg časa deca su se požalila, neki su i povraćali, rekli su da imaju stomačne tegobe. Zajedno sa njima je bila profesorka hemije koja je to potvrdila. Bilo je u pitanju petoro dece, od njih petoro dvoje je već bilo napolju, otišli su da kupe kiselu vodu kako bi ublažili stomačne tegobe. Odmah smo kontaktirali Hitnu pomoć, propratili su učenike, uzeli su imena učenika. Kontaktirali smo roditelje, nakon toga su ih odveli do dečije klinike kako bi se propratilo stanje. Rekli su da su jeli u obližnjem kafiću i rekli su da nisu svi jeli istu hranu nego različitu. Nadamo se da je nešto sa blagim simptomima, jedna devojčica je imala izaženije povraćanje, svi ostali su bili sa blažim simptomima i žalili se na bolove u stomaku. Bili su bledi i videlo se da im nije dobro. Iz Hitne doktori smatraju da nije ništa alarmantno - Milica Stevanović pedagog škole.

Svi su učenici prvog razreda srednje škole. Prošle godine se dogodio još jedan slučaj trovanja hranom, ali nije vrzano za ovaj prehrambeni objekat.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track