NASILJE NA ČASU U ŠKOLI U SMEDEREVU: Nastavnik udario đaka koji ga je pre toga vređao, preti mu suspenzija
Foto: Printscreen Google Maps

Nasilničko ponašanje

NASILJE NA ČASU U ŠKOLI U SMEDEREVU: Nastavnik udario đaka koji ga je pre toga vređao, preti mu suspenzija

Društvo -

Zbog nasilja na času prošle nedelje u jednom odeljenju osmog razreda OŠ "Branislav Nušić" u Smederevu, kada je nastavnik udario đaka, Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu pokrenulo je postupak kojim pedagoga tereti za nasilničko ponašanje.

Na snimku koji je osvanuo na društvenim mrežama vidi se kako nastavnik fizičkog na času prilazi učeniku, vuče ga za nadlakticu, izvlači iz klupe i udara u potiljak. Učionica je bila puna đaka, jedan učenik je snimio događaj, a snimak se pojavio na društvenim mrežama.

- Videli smo snimak i odmah sproveli istragu - kaže osnovni javni tužilac Marija Galjak Nikolić.

- Obavljeni su razgovori sa direktorom škole, nastavnikom i učenikom sa snimka, svedocima i đakom koji je snimak napravio. Naloženo je policiji da se protiv nastavnika podnese krivična prijava za nasilničko ponašanje.

Kako saznajemo, nastavnik je u tužilaštvu ispričao da ga je učenik vređao i nazivao pogrdnim imenima pre nego što je fizički nasrnuo na njega. Učenik to negira i tvrdi da je sve vreme pričao sa drugom iz klupe.

Direktor škole Dragan Jovičić izjavio je da je nastavnik na bolovanju, kao i da je donet akt o disciplinskom postupku i suspenziji, ali će procedura moći da se sprovede tek kada se on vrati sa bolovanja.

- U pitanju je miran nastavnik koji je među decom omiljen i svi u odeljenju su bili iznenađeni postupkom - rekao je direktor.

U svakom slučaju, direktor ne opravdava ponašanje koje je na snimku zabeleženo u četvrtak. On je dodao i da je povodom ovog slučaja dao i izjavu u policiji.

- Znaju se pravila ponašanja u školi, kako to ide, svako ko tako nešto uradi mora da bude spreman na sankcije, bez obzira što ga je učenik pre toga, prema izjavama nastavnika, vređao psovkama i nazivao pogrdnim imenama. Još nismo u prilici da proverimo izjave oba aktera, jer ne dolaze u školu. Iz izjave učenika odeljenja stoji da je bilo verbalnog sukoba - kazao je direktor.

Majka je učenika, dodaje, vodila lekaru nakon incidenta, pa se on u petak nije pojavio u školi.

Škola je o incidentu obavestila nadležnu školsku upravu, a saznanja o događaju ima i gradska prosvetna inspekcija koja će postupati narednih dana, rečeno je za Telegraf u Ministarstvu prosvete.

Kurir.rs/Novosti/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track