SAHRANJEN POTPUKOVNIK DEJAN STANOJEVIĆ: Stradao u misiji u Kongu, iza sebe ostavio suprugu i dvoje maloletne dece
Foto: Ministarstvo Odbrane

Vojne počasti

SAHRANJEN POTPUKOVNIK DEJAN STANOJEVIĆ: Stradao u misiji u Kongu, iza sebe ostavio suprugu i dvoje maloletne dece

Društvo -

Potpukovnik Dejan Stanojević, koji je poginuo 29. marta prilikom realizacije redovnog zadatka izviđanja iz vazduha u misiji Ujedinjenih nacija u Demokratskoj Republici Kongu, sahranjen je danas uz vojne počasti u rodnom selu Zagužanje kod Surdulice.

Uz članove porodice, rodbinu, kolege i prijatelje, sahrani su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, državni sekretar Aleksandar Živković, pomoćnik ministra za politiku odbrane Predrag Bandić, načelnik Uprave za operativne poslove J-3 Generalštaba general-potpukovnik Želimir Glišović, načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove J-2 Generalštaba brigadni general Miroljub Čupić i komandant Četvrte brigade KoV brigadni general Novica Petrović.

1 / 4 Foto: Ministarstvo Odbrane

U znak sećanja i večne zahvalnosti otadžbine za sve što je potpukovnik Dejan Stanojević učinio tokom profesionalne vojne službe, zastava Republike Srbije predata je njegovoj supruzi Bojani.

Potpukovnik Dejan Stanojević je rođen 22. decembra 1979. godine, a u Vojsci Srbije je bio od 28. septembra 2002. godine. Tokom bogate vojničke karijere više je puta nagrađivan i pohvaljivan, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje maloletne dece.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track