HIT! TRKA BEBA U KIKINDI "NAJ KIĆA": Darija i Vukan najbrže puzali, a evo šta kažu mame pobednika (FOTO)
Foto: Kurir.rs/S.U.

Pozdrav proleću

HIT! TRKA BEBA U KIKINDI "NAJ KIĆA": Darija i Vukan najbrže puzali, a evo šta kažu mame pobednika (FOTO)

Društvo -

Nakon dvogodišnje pauze prouzrokovane nepovoljnom epidemiološkom situacijom, ponovo se tradicionalna kikindska manifestacija "Pozdrav proleću" održava u punom kapacitetu. Na zadovoljstvo organizatora, roditelja, baka, deka i ostale, za navijanje, orne rodbine, to je značilo povratak trke beba u puzanju "Naj Kića".

bebe, Kikinda, trka beba
foto: Kurir.rs/S.U.

Na platou ispred kikindskog Kulturnog centra, domaćina i organizatora "Pozdrava proleću", veliko interesovanje izazvala je tradicionalna trka. Na startu je bilo 14 preslatkih mališana, podeljenih u dve kategorije. U kategoriji dečaka najbrži je bio jednogodišnji Vukan Nađalin. Dečakova majka Ivana nije krila zadovoljstvo:

"Vukan nas je iznenadio. U vreme kada se trka održava, on obično spava i bio je umoran. Učestvujemo jer je ovo način da i mi podržimo ovu lepu manifestaciju", rekla je Ivana.

bebe, Kikinda, trka beba
foto: Kurir.rs/S.U.

Do cilja je kod devojčica prva dopuzala Darija Vučković stara 13,5 meseci. Njena majka Marina kaže da Darija uveliko hoda, ali da i dalje voli da puzi:

"Razlog što smo prijavili Dariju za takmičenje jeste druženje i podrška 'Pozdravu proleća'. Nije bilo priprema za ovu trku", priznala je mama Marina.

Dok je trajala trka, mame i tate nisu štedili grla i dlanove da bodre malene takmičare dok su puzali stazom zasutom zvečkama, lopticama i drugim omiljenim igračkama.

bebe, Kikinda, trka beba
foto: Kurir.rs/S.U.

Direktorka Kulturnog centra Tanja Nožica podseća da je ovo priredba po kojoj je Kikinda prepoznatljiva.

"Prvi put je održana 1999. godine. Namenjena je deci predškolskog uzrasta, ali i njihovim starijim drugarima. Ima li lepšeg prolećnog ukrasa od njihovih osmeha? Konačno smo u mogućnosti da 23. 'Pozdrav proleću' održimo onako kako treba i da tri dana pevamo, igramo i defilujemo u karnevalskoj povorci", rekla je Nožica.

bebe, Kikinda, trka beba
foto: Kurir.rs/S.U.

Centralna manifestcija održaće se sredu. Neće izostati crtanje kredama u boji, igrokaz "Vesnici proleća", ali i defile malenih maskiranih ekologa. Zanimljivo će biti i u četvrtak, ansambl Dečjeg pozorišta "Lane" izvešće predstava za decu "Zdravko Prljavko". Planirano je otvaranje izložbe fotografija "Moje omiljeno mesto u prirodi", kao i tribina "Buka u našoj okolini".

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track