POKLANJAMO: NALEPNICE ZA JAJA, KRST SA ZLATOTISKOM, DRŽAČ ZA ČUVARKUĆU, OSVEŠTANU IKONU ISUSA HRISTA DIPTIH I OSVEŠTANU BROJANICU
Foto: Kurir

OBELEŽITE USKRS UZ KURIR!

POKLANJAMO: NALEPNICE ZA JAJA, KRST SA ZLATOTISKOM, DRŽAČ ZA ČUVARKUĆU, OSVEŠTANU IKONU ISUSA HRISTA DIPTIH I OSVEŠTANU BROJANICU

Društvo -

Srpska pravoslavna crkva i svi njeni vernici u nedelju, 24. aprila, obeležavaju Uskrs, najveći hrišćanski praznik. Tradicionalno uoči Uskrsa, KURIR DARUJE SVOJIM ČITAOCIMA VREDNE POKLONE.

U ponedeljak, 18. aprila, poklanjamo NALEPNICE ZA JAJA SA SLIKAMA SVETACA U ZLATOTISKU

Svaki čitalac dobiće 10 nalepnica za jaja s likovima svetaca u zlatotisku: Isus Hrist, Presveta Bogorodica sa Hristom, Sveti Nikola, Sveti Jovan, Sveta Petka, Sveti Luka, Sveti arhangel Mihailo, Sveti Dimitrije, Sveti Đorđe i Sveti Sava.

U sredu, 20. aprila, poklanjamo VELIKI KRST U ZLATOTISKU

Svaki čitalac dobiće uz kupljeno izdanje dnevnih novina Kurir veliki krst dimenzija 10 x 14 cm sa zlatotiskom.

U četvrtak, 21. aprila, poklanjamo DRŽAČ ZA ČUVARKUĆU S LIKOM ISUSA HRISTA U ZLATOTISKU

Držač za čuvarkuću napravljen je od kartona i na njemu se nalazi lik Gospoda Isusa Hrista u zlatotisku. Veruje se da čuvarkuća donosi blagostanje i sreću u dom, pa je mnogi čuvaju u posebnim ukrasnim posudama ili stalcima.

U petak, 22. aprila, poklanjamo OSVEŠTANU IKONU – DIPTIH: ISUS HRIST I PRESVETA BOGORODICA U ZLATOTISKU

Na levoj strani ikone nalazi se lik Presvete Bogorodice, a na desnoj lik Gospoda Isusa Hrista u zlatotisku. Ikona je osveštana za zdravlje, sreću i blagostanje. Osveštana je u Beogradu, u Crkvi Svetog Marka, u četvrtak, 14. aprila 2022. godine.

U subotu, 23. aprila, poklanjamo OSVEŠTANU DRVENU BROJANICU

Brojanica koju ćete dobiti sadrži 33 drvene perle i krstić. Osveštana je za zdravlje, sreću i blagostanje u Beogradu, u Crkvi Svetog Marka, u četvrtak, 14. aprila 2022. godine. Molitva pomoću brojanica jedan je od najstarijih načina molitve, koji su naročito negovali pravoslavni monasi. Same brojanice imaju simbolički karakter.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track