VELIKA RASPRAVA NA MREŽAMA ZBOG NERADNOG DANA ZA VASKRS Ovo pitanje mnoge razbesnelo: Nismo svi vernici (ANKETA)
Foto: Profimedia / Wavebreak

nova polemika

VELIKA RASPRAVA NA MREŽAMA ZBOG NERADNOG DANA ZA VASKRS Ovo pitanje mnoge razbesnelo: Nismo svi vernici (ANKETA)

Društvo -

Tokom Vaskrsa, Božića i državnih praznika redovno se postavi pitanje da li je opravdano da bilo ko radi na velike praznike osim hitnih službi.

Tako se i ove godine se povela rasprava na na društvenim mrežama, zbog jednog bezazlenog komentara korisnika Tvitera da "ne radi nijedna trafika i prodavnica u gradu, već je cigarete morao da kupi na pumpi".

Često se povede rasprava šta i kada treba da radi kada su praznici u pitanju, a jedno vreme je bila aktuelna i tema da li treba da se radi i nedeljom.

Jedan korisnik Tvitera se tako baš na Uskrs požalio da u Beogradu nema trafike ni prodavnice koja radi, pa je zato morao da kupi cigarete na pumpi.

Ubrzo je usledila salva odgovora u kojim je najviše bilo onih koji se s njim ne slažu, navodeći da nema smisla da radnici rade i taj dan, jer je i njima potreban odmor, kao i da imamo celu nedelju da se pripremimo.

"Upravo sam otpratio sa instagrama neki salon za masažu koji je objavio da će i tokom praznika raditi sve smene", "Imaju i ti zaposleni porodice, neka provedu praznik sa njima. Ne moraju raditi svaki dan, ionako je vrlo malo neradnih dana u Srbiji", glasili su komentari korisnika na Tviteru.

Kako je napisao, ako radnje ne rade za Uskrs, onda treba da ne rade ni za druge praznike, koji nisu hrišćanski.

"Zamisli, i radnicima je praznik kao i tebi", "Pa ti otvori trafiku pa radi degenu", "Pa većini radnika je praznik, imaju i oni dušu, a i porodicu da najradosniji dan u hrišćanstvu (a većina su hrišćani, jer ovo je Srbija) provedu sa porodicom...", bili su neki u nizu komentara.

Ubrzo je usledio još jedan odgovor: Moguće je jer je ipak ovaj verski praznik i državni jer zamisli velika većina stanovništva te iste države slavi taj praznik.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:44

ČUDO NA PRAZNIK! U razrušenom Marijupolju jedna crkva ostala čitava: IZ NJE SE HORSKI ČULA MOLITVA OČE NAŠ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track