STIŽE JEDNOKRATNA POMOĆ ZA VASPITAČE: Vlada Srbije usvojila odluku o isplati 10.000 dinara zaposlednima u predškolskim ustanovama
Foto: Profimedia

obećano, ispunjeno

STIŽE JEDNOKRATNA POMOĆ ZA VASPITAČE: Vlada Srbije usvojila odluku o isplati 10.000 dinara zaposlednima u predškolskim ustanovama

Društvo -

Na današnjoj sednici Vlada Republike Srbije doneta je odluka o isplati jednokratne novčane pomoći, u iznosu od po 10.000 dinara, zaposlenima u predškolskim ustanovama, a imajući u vidu da su usled vanrednih okolnosti pandemije bili izloženi dodatnom naporu prilikom sprovođenja vaspitno-obrazovnog rada.

Takođe, usvojila je i Akcioni plan za period 2022 – 2024. godine za sprovođenje Programa upravljanja otpadom u Republici Srbiji za period 2022 – 2031. godine, kojim se dalje unapređuje sistem upravljanja komunalnim otpadom kroz povećanu stopu reciklaže, smanjuje odlaganje biorazgradivog otpada na deponije, uspostavlja sistem održivog upravljanja opasnim i industrijskim otpadom i povećava stopa sakupljanja, ponovne upotrebe i reciklaže posebnih tokova otpada.

Akcionim planom se pospešuje efikasnije korišćenje resursa, ojačava kapacitet institucija u oblasti upravljanja otpadom i usklađuje regulativa sa propisima Evropske unije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track