NAČELNIK GENERALŠTABA MOJSILOVIĆ: Sutra u Batajnici više od 300 borbenih sredstava, glavni glumac sistem FK-3
Foto: Printscreen/RTS

prikaz dela sposobnosti VS "ŠTIT 2022"

NAČELNIK GENERALŠTABA MOJSILOVIĆ: Sutra u Batajnici više od 300 borbenih sredstava, glavni glumac sistem FK-3

Društvo -

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) Milan Mojsilović najavio je da će na sutrašnjem prikazu dela sposobnosti VS na batajničkom aerodromu biti angažovano više od 300 borbenih sredstava, među kojima i PVO sistem FK-3 koji je nedavno dopremljen iz Kine.

Mojsilović je kazao da će u dinamičkom delu prikaza pod nazivom "ŠTIT 2022" učestvovati svi tipovi letelica u sastavu VS.

"U statičkom delu će biti prikazano više od 300 borbenih sredstava, i to grupa sredstava koja se već nalaze u naoružanju VS kao i deo sredstava koja su u razvoju. U dinamičkom delu ćemo kroz 10 scenarija prikazati deo sposobnosti VS, uključujući helikopterski desant, vazdušni defile i demonstrativni skok pripadnika 63. padobranske brigade", rekao je Mojsilović za RTS.

Ocenio je da će "glavni glumac" sutrašnjeg prikaza biti PVO sistem FK-3.

"U pitanju je sistem srednjeg dometa koji će služiti za protivvazduhoplovnu odbranu teritorije. Time će vazdušni prostor Srbije u miru biti potpuno obezbeđen", kazao je načelnik Generalštaba VS.

Sutrašnji prikaz na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" počeće u 11 časova i u njemu će učestvovati više od 1.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije kao i 40 vazduhoplova.

U periodu od 8.30 do 15 časova zainteresovani građani moći će da vide na batajničkom aerodromu naoružanje i opremu VS, kao i sredstva iz razvoja.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja