00:29

Srpska deca oterana iz centra Brisela

oterani sa nastupa u Belgiji

SRAMOTA U SRCU EVROPE! SRPSKA DECA RASTERANA SA TRGA U BRISELU: Mladići raširili albansku zastavu i pokazivali simbol orla! VIDEO

Društvo -

Još jedna sramna provokacija i maltretiranje Srba, ovog puta u centru Evrope!

Na Instagram stranici "Serbstre" (serbstreet.rs) objavljen je snimak koji je zabeležen u centru Brisela.

Na snimnku se vidi grupa mališana sa srpskom zastavom, obučeni u našu narodnu nošnju sa srpskom trobojkom, koji se verovatno pripremaju za neki nastup na trgu u Briselu.

U jednom momentu, dvojica mladića, pretpostavlja se, albanske nacionalnosti, prilaze im sa zastavom Albanije, koju šire iza naše dece, dok jedan od njih okupljenima rukama pokazuje simbol dvoglavog orla.

Deca obučena u srpsku narodnu nošnju se sklanjaju, dok dvojica mladića nastavljaju da uzvikuju nešto na albanskom jeziku.

Srbija, Brisel, Deca
foto: Printskrin/Instagram

- Ovako se mala nevina deca teraju sa svog nastupa u Belgiji. Sramota - napisano je u opisu snimka.

Odmah posle spornog snimka na ovoj stranici objavljena je i fotografija dece koja su dostojanstveno podnela provokaciju.

- Podrška našim malim herojima koji su pokazali karakter i nisu negativno reagovali na provokacije! - napisano je u objavi.

Srbija, Brisel, Deca
foto: Printskrin/Instagram

Podsetimo, grupa od devetoro srpskih devojaka i mladića bila je juče popodne u središtu incidenta na Gračaničkom jezeru, kada su u njihovom pravcu zapucala dvojica albanskih mladića na motorima, koje je zatim u razmeni oružane paljbe ranio policajac koji se tu slučajno našao, prenosi Kosovo onlajn pozivajući se na izjave očevidaca.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track