EKSHUMACIJA MUFTIJE MUAMERA ZUKORLIĆA 6. MAJA: Njegov sin Usame tvrdi da nije umro prirodnom smrću već da je - OTROVAN!
Foto: Printscreen

pO NALOGU VišeG javnoG tužilaštvA u Novom Pazaru

EKSHUMACIJA MUFTIJE MUAMERA ZUKORLIĆA 6. MAJA: Njegov sin Usame tvrdi da nije umro prirodnom smrću već da je - OTROVAN!

Društvo -

Ekshumacija tela bivšeg predsednika Stranke pravde i pomirenja muftije Muamera Zukorlića obaviće se 6. maja.

- Viši sud je odobrio međunarodnu ekspertizu sastavljenu od obducenata sudskih medicina iz Beograda (Srbija), Sarajeva (Bosna i Hercegovina) i Hamburga (Nemačka). Proces će nadgledati i Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine - napisao je Zukorlić večeras na Fejsbuku.

Usame Zukorlić izneo je ranije tvrdnje da njegov otac nije umro prirodnom smrću već da porodica ima "osnovane sumnje da je otrovan".

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru, podsetimo, sredinom aprila naložilo je ekshumaciju u sklopu istrage o utvrđivanju uzroka njegove smrti.

Tužilaštvo je zadužilo predmet i postupa po krivičnoj prijavi koju je Republičkom javnom tužilaštvu podneo Usame Zukorlić, sin pokojnog muftije i idera SPP.

Usame Zukorlić je Tužilaštvu tada predao i laboratorijske nalaze koji, kako je ranije rekao, pokazuju da njegov otac nije umro prirodnom smrću već da je otrovan.

- U sklopu istrage uzeta je izjava od Usame Zukorlića, a potom i dat nalog da se izvrši ekshumacija tela pokojnog Muamera Zukorlića, sa čim se porodica saglasila. Tačan dan ekshumacije još nije poznat, ali će biti vrlo brzo - rekao je za radio 100 plus izvor u Tužilaštvu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track