01:27

DOBRO ZAPAMTITE OVE MLADE SRPSKE NAUČNICE Ana je sa 6 godina postala članica Društva matematičara OVO SU NJIHOVE PRIČE (VIDEO)

genijalke

DOBRO ZAPAMTITE OVE MLADE SRPSKE NAUČNICE Ana je sa 6 godina postala članica Društva matematičara OVO SU NJIHOVE PRIČE (VIDEO)

Društvo -

Genijalne mlade naučnice oduševile Srbiju

Na 8. Forumu mladih naučnika u Nišu pod sloganom "I ja imam pravo" predstavljene su učenice i studentkinje iz cele Srbije koje su ostvarile zapažene rezultate i osvojile prestižne nagrade na takmičenjima iz matematike u zemlji i svetu.

naučnice
foto: Kurir televizija

Teodora Obradović istakla je važnost ovakvih događaja, foruma i konferencija na kojima se promoviše nauka.

- Ciljnovog događaja je da podržimo nove mlade talente, mlade naučnike, da podelimo znanja i odgovorimo na njihova potanja i nedoumuse - rekla je Teodora Obradović, iz Gimnazije "Bora Stanković" iz Niša.

naučnice
foto: Kurir televizija

Jedna od mladih naučnica je i Milja Jovanović.

naučnice
foto: Kurir televizija

- Prvo sam krenula da se bavim matematikom, pa sam se zainteresovala za takmičenja, i tako, korak po korak sam dobila mogućnost da prisustvujem današnjem forumu - rekla je Milja Jovanović, iz Matematičke gimnazije iz Beograda.

Jana Dragović istakla je da su ovakvi događaji važni za mlade naučnice i naučnike.

naučnice
foto: Kurir televizija

- Ova konferencija je bitna za nas kao mlade naučnike, jer učenike i studente motiviše da urade više i pokazuje kako je naš rad priznat u državi i svetu - rekla je Jana Dragović, studentkinja Elektrotehničkog fakulteta Beograd.

Najmlađa učesnica je Ana Mitić, učenica Osnovne škole "Učitelj Tasa" iz Niša, koja je sa šest godina postala članica Društva matematičara Srbije, a do sada je osvojila preko 100 prvih nagrada na takmičenjima.

naučnice
foto: Kurir televizija

- Ja sam već pre predškolskog znala da sabiram dvocifrene brojeve napamet. Učiteljica je kasnije videla da imam talenat iz matematike. Ranije sam krenula u školu, i učlanila sam se u Društvo matematičara Srbije - rekla je za televiziju Kurir Ana Mitić, učenica Osnovne škole "Učitelj Tasa" iz Niša.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:17

ANDREJ URADIO ŠTO NIKO PRE NJEGA U SRBIJI NIJE: Ima dosta ljubomornih učenika ali ja se ne obazirem na to EVO KO JE OTKRIO TALENAT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track