POMOZIMO MALOM VUKANU, OSTALO JE JOŠ SAMO ČETIRI DANA! Bebi iz Vranja hitno potrebno još 490.000 evra za lečenje, MORAMO USPETI!
Foto: Printscreen Tweeter Budi human

boluje od SMA

POMOZIMO MALOM VUKANU, OSTALO JE JOŠ SAMO ČETIRI DANA! Bebi iz Vranja hitno potrebno još 490.000 evra za lečenje, MORAMO USPETI!

Društvo -

Bebu Vukana Stoiljkovića iz Vranja, koji boluje od SMA, od primanja najskuplje terapije na svetu deli još četiri dana i 490.000 evra.

- Ostalo je još samo 4 dana do 18. maja, a akcija je jako usporila. Potrebni ste nam, jako. Ovaj termin Vukanu može značiti bolji i kvalitetniji život, molimo vas, budite uz nas, moramo uspeti. Ostalo je još 490.000 evra do kraja, budite uz nas, uz Vukana - napisali su Vukanovi roditelji na društvenim mrežama.

Vukan je rođen 06. 08. 2021. godine. Trudnoća i porođaj su protekli uredno, na rođenju dobija ocenu 9.

Zbog slabosti trbušnih mišića operisana mu je preponska kila u uzrastu od dva meseca. Do trećeg meseca života izgledao je kao sva druga zdrava deca tog uzrasta, međutim nakon toga Vukan postepeno prestaje da pomera nogice i počinje da se javlja generalizovana slabost mišića.

Nakon mnogobrojnih pregleda i analiza, roditelji su dobili zastrašujuće rezultate. Na žalost, Vukanu je uspostavljena dijagnoza SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1). Reč je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, koja može da ima i smrtni ishod. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Vukan Stoiljković
foto: Printscreen Budi human

Vukan je sa šest meseci primio jedinu terapiju dostupnu u Srbiji, Spinrazu, zahvaljujući kojoj lakše guta hranu i diše, ali to nije dovoljno. Jedina nada za Vukanov život je genska terapija Zolgensma. Međutim, ova savremena terapija, odobrena 2019. godine, trenutno je najskuplja na svetu i nedostižna je običnom čoveku.

Porodica moli sve ljude dobre volje da svojim donacijama pomognu da Vukan izađe kao pobednik u svojoj životnoj borbi.

Sredstva su potrebna za terapiju Zolgensma, lečenje u inostranstvu, rehabilitacije, fizikalne i okupacione terapije, za laboratorijske analize, lekove, suplemente, ortopedska pomagala, medicinske aparate kao i za putne troškove i smeštaj.

Kako pomoći?

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1239 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1239 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001381533-66

Uplatom na devizni račun: 160600000138150165

IBAN: RS35160600000138150165SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

(Kurir.rs/ Budi human)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track