NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Brojke u padu, manje zaraženih, preminulih i pacijenata na respiratoru
Foto: Shutterstock, Covid19.rs

poslednji podaci

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Brojke u padu, manje zaraženih, preminulih i pacijenata na respiratoru

Društvo -

U prethodna 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 5.797 građana od kojih je 327 novozaraženih.

Preminuo je 1 pacijent, na respiratorima u bolnicama širom Srbije je 14 obolelih.

korona presek
foto: Covid19.rs

Podsetimo, dan ranije na korona virus testirano je 7.352 građana od kojih je 445 bilo novozaraženih. Preminula su 3 pacijenta, a na respiratorima je bilo 15 obolelih.

Rezultati najnovije britanske studije koja je sprovedena među pacijentima koji su bili hospitalizovani zbog infekcije kovidom pokazala još jedne razorne moći virusa

Pandemija koronavirusa je celoj planeti donela brojne komplikacije, nove simptome i ostavila posledice i postkovid mnogim ljudima širom sveta. Iako traje duže od dve godine naučnici još uvek nisu otkrili sve karakteristike virusa i kako razara naš organizam.

Brojne studije i istraživanja su dokazale da kovid napada ceo organizam i sve organe, a najnovija britanska studija je pokazala da korona može smanjiti i kvocijent inteligencije i ostariti mozak za 20 godina!

Naime, kako se istraživanja kovida sprovode širom sveta novi rezultati gotovo svakodnevno iznenađuju stručnjake i lekare. Studija je rađena među 46 Britanaca, koji su hospitalizovani sa koronom 2020. godine pokazala je da su na testovima inteligencije postigli lošije rezultate nego što se očekivalo, u poređenju sa njihovim prosečnim rezultatima.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track