AKO STE ODVAŽNI I HRABRI: Stefanović pozvao mlade da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka, plata 38.000 dinara!
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

AKO STE ODVAŽNI I HRABRI: Stefanović pozvao mlade da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka, plata 38.000 dinara!

Društvo -

Ministar odbrane Nebojša Stefanović pozvao je danas mlade da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka i postanu deo našeg velikog jedinstvenog tima Vojske Srbije koji se svim srcem bori za našu zemlju.

- Ako ste odvažni, hrabri, umete da funkcionišete u timu i ako ste spremni da stičete nova znanja i veštine, a to je poželjno svuda u svetu da radite na sebi, dođite i prijavite se do kraja maja za dobrovoljno služenje vojnog roka. Želimo da upoznate našu vojsku, da vidite koliko je danas opremljenija, koliko je savremena i koliko kroz nju možete da unapredite sebe – rekao je Stefanović.

Kako je podsetio, zahvaljujući pojednostavljenim procedurama mladi danas odmah po odsluženju dobrovoljnog vojnog roka mogu postati profesionalni vojnici, ukoliko su zainteresovani za to. Takođe, i ukoliko nisu svakako će biti opremljeni novim znanjima za dalji život i za bavljenje različitim civilnim poslovima.

- Plata na dobrovoljnom služenju vojnog roka koju Vojska danas nudi, što naravno nije presudno, iznosi oko 38.000 dinara mesečno. Ono što jeste važno, što je zapravo najvažnije - da morate da volite Srbiju. U suprotnom, čak i da imate sposobnosti junaka iz akcionih filmova niste za ovaj tim. Zato ako volite Srbiju, ako ste spremni da radite na sebi, da učite od najboljih, da stičete nova znanja i veštine, upoznate našu tehniku, tehnologiju i sve ono što Vojska danas ima, dođite i postanite deo tima Vojske Srbije, dođite da dobrovoljno služite vojsku – poručio je ministar Stefanović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track