BRAT OD STRICA SRPSKOG PATRIJARHA RADI U KAFIĆU! Možda vas baš on usluži ako se nađete u ovom gradu (FOTO)
Foto: Ana Paunković, Printscreen/Facebook

viđaju se često

BRAT OD STRICA SRPSKOG PATRIJARHA RADI U KAFIĆU! Možda vas baš on usluži ako se nađete u ovom gradu (FOTO)

Društvo -

BEOGRAD/SALCBURG - Brat od strica srpskog patrijarha Porfirija radi u najstarijem kafiću u Salcburgu koji postoji od 1700. godine i u kojem je kafu nekada pio i Mocart!

Dok se šetate Salcburgom, možete da čujete srpski jezik na svakom koraku, popijete espreso u kafeu čiji je gost bio veliki Mocart, ali i da imate čast da vas usluži brat od strica srpskog patrijarha.

Naime, Marinko Perić (52) je brat od strica patrijarha Porfirija. Njegov otac Bogoljub Perić i otac srpskog patrijarha su rođena braća, objašnjava Perić za Telegraf.

Crkva Svetog Marka, Liturgija, Patrijarh Porfirije
foto: Zorana Jevtić

- Mi smo u kontaktu i viđamo se često. Ja ga posetim kad god sam u Beogradu, izdvoji vremena za mene pored svih svojih silnih obaveza. Nađe vremena da se ispričamo - kaže na početku razgovora Marinko Perić.

Perić ističe da patrijarh još uvek nije bio u Salcburgu.

- Međutim, obećao mi je da će prvom prilikom kada bude bio u Austriji, doći u Salcburg - otkriva on.

Marinko Perić
foto: Facebook Printscreen

Sagovornik dodaje kako je nedavno razgovarao i sa organizatorima salcburških letnjih igara, koje traju od polovine jula do kraja avgusta i dao im zanimljiv predlog.

- Njihov salcburški festival jedan je od najpoznatijih na svetu. Kad sam razgovarao sa organizatorima, predložio sam im da pošalju pozivnicu patrijarhu za otvaranje tih igara - ističe on i dodaje kako su mu odgovorili da će sledeći put tražiti adresu, kako bi poslali poziv u Beograd.

Marinko Perić od 2007. godine radi u Tomaseliju, najstarijem kafiću u Salcburgu.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track