PROTEST U KRAGUJEVCU: Nekoliko stotina radnika Fijata blokiralo ulaz u fabriku
Foto: FCA Srbija

Zaposleni traže ispunjenje zahteva

PROTEST U KRAGUJEVCU: Nekoliko stotina radnika Fijata blokiralo ulaz u fabriku

Društvo -

KRAGUJEVAC - Nekoliko stotina radnika kompanije Stelantis, koji od jutros u 7.00 blokiraju glavni ulaz u fabriku automobila u Kragujevcu, i dalje nikome ne dozvoljavaju da uđe u nju.

Oni su jutros, na poziv sindikata, došli pred fabriku na protest upozorenja zbog nepoštovanja dogovora s premijerkom Anom Brnabić o desetodnevnom zamrzavanju svih aktivnosti menadžmenta, usmerenih ka promeni statusa zaposlenih.

Radnici su jutros blokirali glavni ulaz u fabriku, a lancima i katancima zaključali kargo ulaz za kamione i šlepere, kao i preostala dva sporedna ulaza.

Predsednik Samostalnog sindikata u fabrici Fijat plastik Zoran Miljković rekao je da je za eskalaciju radničkog nezadovoljstva isključivi krivac menadžment kompanije koji se oglušio o dogovor postignut u ponedeljak s premijerkom Anom Brnabić.

Tim dogovorom bilo je predviđeno da i sindikati i menadžment fabrike zamrznu sve svoje aktivnosti vezane za satus zaposlenih do 10. juna i donošenja socijalnog programa.

Uesnici skupa su poručili da daju rok Vladi Srbije da do ponedeljka 6. juna predoči predlog za rešavanje njihovog stausa, i najavili da će u suprotnom radikalizovati proteste blokadom gradskih saobraćajnica ali i auto-put Beograd - Niš.

(Kurir.rs / Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track