01:05

Meteorolog Mihajlović otkrio kakvo nas leto očekuje

vremenska prognoza

SPREMITE SE ZA TOPLO I SUŠNO LETO! Meteorolog Mihajlović šokirao: Ovaj mesec nam donosi VELIKE VRUĆINE

Društvo -

Goran Mihajlović, pomoćnik direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda, bio je gost Pulsa Srbije gde je otkrio kakvo vreme nas očekuje ovog leta.

Narandžasta i žuta, to su boje meteoalarma koji je na snazi ovih dana u Srbiji. Kiša, neobično krupan grad, grmljavina i olujni vetar.

Iz različitih gradova naše zemlje stižu izveštaji o velikoj šteti koje je izazvalo nevreme.

vrućina
foto: Kurir Televizija, Shutterstock

Meteorolog je naveo da nas ipak ovo leto očekuje toplo vreme sa jako malo padavina.

- Nepogoda u smislu prolaznog naoblačenja i lokalne pojave grada će biti. Ono što treba istaći kao osnovna karakteristika leta je da će biti toplo. Biće manje padavina, srednja temperatura i do 3 stepena iznad prošlogodišnjih vrednosti. To u jednoj rečenici znači toplo i sušno leto. U julu srednja maksimalna temperatura će biti između 30 i 32 stepena. Dakle u pojedinim danima svakako više i to je ono što smo navikli jer smo imali vrućine 2012. i 2017. godine - rekao je Mihajlović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:07

KURTI DRŽI PREDAVANJA NA KEMBRIDŽU, A PRIKRIVA ZLOČINE KOJE JE NAČINILA OVK! Drecun oštro o premijeru lažne države Kosovo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track