U petak, 10. juna, ne propustite poklon - velika IKONA BELI ANĐEO plus dodatak TV Ekran
Foto: Kurir

U petak, 10. juna, ne propustite poklon - velika IKONA BELI ANĐEO plus dodatak TV Ekran

Društvo -

Dnevne novine Kurir i ovog petka daruju svim čitaocima dva poklona. Dobićete veliku ikonu BELI ANĐEO plus dodatak TV Ekran.

Beli anđeo je deo kompozicije Mironosice na Hristovom grobu iz Crkve Vaznesenja Hristovog manastira Mileševe i spada u najpoznatije freske Srbije. Nastala je u 13. veku. Smatra se jednim od najlepših radova srpske i evropske umetnosti srednjeg veka.

Manastir Mileševa, jedna od najvećih svetinja koja je u kulturnoj, duhovnoj i nacionalnoj istoriji našeg naroda imala neprocenjivu ulogu, u Srba je poznata kao dom čuvene freske Beli anđeo, ali i grobno mesto Svetog Save.

Dve reči koje neizostavno vezujemo uz manastir Mileševa jesu Beli anđeo - freska koja je Srbiju vinula u doslovce kosmičke visine. Ovo remek-delo srednjovekovne umetnosti pripada redu najlepših i najvažnijih evropskih slikarskih dostignuća. Freska svojom lepotom i savršenom kompozicijom već decenijama impresionira zaljubljenike u slikarstvo i ikonografiju, i to ne bez razloga.

Beli anđeo ne samo što donosi potpuni sklad, odiše beskrajnom verom i nadom i prenosi onu najvažniju poruku - poruku ljubavi i mira - već je i naslikan tako da posetioca gleda direktno u oči, bez obzira na to iz kog ugla ga posmatrate.

U dodatku TV Ekran moći ćete da pročitate:

  • Ivana Mihić: VRATIĆU SE PRED KAMERE

>Slavu je stekla kao devojčica u čuvenim serijama, uspešna je bila i kao producent, a danas se ova glumica bavi pisanjem i osniva poljoprivredno gazdinstvo

  • Dejan Lutkić: Uživao sam stvarajući lik profesora matematike u “Zbornici”
  • Vule Marković: Svake sezone u “Dugu moru”, pa i u trećoj koju snimamo, menjam imidž
Poklon
foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track