SAMO SAM HTEO DA PRIČAM, NI SA KIM NISAM PROGOVORIO OD JUTROS: Dekica na stanici rasplakao Beograđanku: Bilo mi je baš TEŠKO!
usamljeni dekica, Foto: Profimedia

PRETUŽNO

SAMO SAM HTEO DA PRIČAM, NI SA KIM NISAM PROGOVORIO OD JUTROS: Dekica na stanici rasplakao Beograđanku: Bilo mi je baš TEŠKO!

Društvo -

Hodajući ulicom često možemo da naletimo na neobične, zanimljive ili tužne situacije, a neretno se dešava da i sami budemo njihovi akteri.

Naime, jedna Beograđanka je na svom tviter nalogu podelila tužnu scenu koja joj se desila na autobuskoj stanici dok je čekala prevoz.

- Danas čekam bus, prilazi dekica koji živi na istom spratu u zgradi. I tako malo popričamo, bilo je oko 10 sati. Stiže bus i ja ga propuštam, a on kaže: A, ne, ja sam samo malo hteo da pričam, od jutros nisam ni sa kim progovorio. Živi sam 1939. godište, deca rasejana po svetu - napisala je ona.

Tužne reči koje je deka izgovorio su je rasplakale, a njen tvit je pokrenuo komentare, ali je i mnoge rastužio, pa i podsetio na najbliže.

deka, starac, deda, štap
foto: Profimedia

- Desetak minuta u busu im je možda jedina živa reč. Postoje istraživanja koja pokazuju da usamljenost negativno utiče na zdravlje čoveka. To je izraženo u starijoj populaciji - piše u jednom od komentara, dok u drugom stoji:

- Ljudi se često čude zašto stariji čekaju u redu ispred pošte, banke, doma zdravlja... To im je prilika da se druže i malo porazgovaraju. Rasplakah se sad.

Beograđanka koja je objavila tvit dodala je da je deklca "jako dobar i fin" i da joj je baš bilo teško kada je to rekao.

- Mnogi ostave roditelje, odu u inostranstvo i ne javljaju se - prokomentarisala je jedna korisnica i dodala:

- Starost je teška i usamljena. Ovom pričom si me podsetila na mog pokojnog deku.

Kurir.rs

Bonus video:

00:11

Deda Vlada ima 88 godina i trči polumaraton

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track