RADNICI FIJATA ISPRED SKUPŠTINE GRADA KRAGUJEVAC Premijerka Brnabić: Prekršili su dogovor
Foto: Printscreen/RTS

PREGOVORI SE NASTAVLJAJU

RADNICI FIJATA ISPRED SKUPŠTINE GRADA KRAGUJEVAC Premijerka Brnabić: Prekršili su dogovor

Društvo -

Premijerka Ana Brnabić kaže da Vlada stoji na stanovištu da se pregovori sa predstavnicima radnika "Fijata" nastavljaju, a da su oni koji su danas pozvali na protest prekršili dogovor.

Ana Brnabić, u izjavi novinarima na Prespa forumu na Ohridu, kaže da je Vlada ispunila sve što je rekla.

"Što se tiče 'Fijata', Vlada stoji na stanovištu da se pregovori nastavljaju. Vlada je ispunila sve što rekla. Nažalost, oni koji su danas pozvali na protest su ponovo prekršili dogovor. Dogovor je jasan sa njima u Kragujevcu i to znate svi, jer smo imali konferenciju za novinare nakon dogovora", navela je Brnabićeva.

Ana Brnabić, ohrid
foto: Beta/Slobodan Miljević

Ističe da je jasno rekla i da su predstavnici sindikata i radnika ponovili da neće izlaziti sa konačnim stavom o otpremnini ili o tome šta će biti ponuđeno onim radnicima koji ostanu bez posla ili su tehnološki višak ili ostanu bez posla, jer ne žele u inostranstvo, sve dok traje proces prijavljivanja.

"Da ćemo izaći tek kada se završi proces prijave radnika za inostranstvo. Taj proces se završava 20. juna. Dakle, mi smo u Kragujevcu dogovorili da ćemo nakon toga da pričamo o otpremninama. Oni su rekli ne, mi to želimo da znamo danas, ako ne znamo danas idemo u protest i time prekršili dogovor", poručuje Brnabićeva.

Inače, radnici "Fijata" protestuju ispred Skupštine grada Kragujevac. Protest je za sada miran, a ispred Skupštine grada okupilo se nekoliko stotina radnika. Kažu da nemaju više strpljenja da čekaju i zato su se odlučili na ovaj korak. "Kamen spoticanja" za njih je vremenski period od dve godine rada u jednoj od četiri "Stelantisove" fabrike u Evropi. Pored toga, još nemaju odgovor na zahtev o visini otpremnine za one koji se odluče da napuste fabriku.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track