SRPSKI TURISTI BESNE ZBOG RANOG DOLASKA I KASNOG POVRATKA! Agencije naplaćuju noćenja, a ZAKIDAJU na danima letovanja! (FOTO)
Putovanje / Ilustracija, Foto: Shutterstock

SVE ČEŠĆA POJAVA

SRPSKI TURISTI BESNE ZBOG RANOG DOLASKA I KASNOG POVRATKA! Agencije naplaćuju noćenja, a ZAKIDAJU na danima letovanja! (FOTO)

Društvo -

Putnici iz Srbije koji odmor provode na moru sve više se žale da ne koriste ono što su platili jer im uvek propadne prvi ili poslednji dan na odmoru

Redakciji Kurira javilo se nekoliko turista sa žalbom da su ih turističke agencije zakinule na danima provedenim na plaćenom letovanju, zapravo da su na željenu destinaciju avionom stigli kasno uveče, taman za spavanje, kao i da su i povratni let imali tokom noći, tako da su ostali i bez tog dana na plaži.

Među onima koji su imali ovakvo neprijatno iskustvo je i čitateljka A. R., koja je navela da je u Hurgadu u Egiptu sletela u večernjim satima i tako ostala bez prvog dana odmora, a da joj je potom ukraden i ceo poslednji dan letovanja jer joj je let za povratak bio tokom noći.

- Najpre smo kasno stigli u smeštaj. Proveli smo nekoliko dana odmora, a o vremenu izlaska iz hotela i polaska aviona bili smo obavešteni dva dana pred polazak u Srbiju. Rečeno nam je da je let u pet sati ujutru i da u tri treba da budemo na aerodromu. Aranžman mi se vodio do utorka, iako sam ja u noći između ponedeljka i utorka već poletela. Tako sam platila sobu za narednih 10 sati, a da u njoj nisam boravila, a mogla sam tamo da provedem jutro i dan na plaži - rekla je besna sagovornica Kurira.

putovanje, koferi, kofer
foto: Shutterstock

Ona negoduje i što sa satnicom polaska i povratka nije bila upoznata unapred prilikom uplaćivanja aranžmana, već ju je o vremenu polaska agencija obavestila nekoliko dana pre poletanja, i isto tako kada je trebalo da se vrati.

- Ovo je nepoštena praksa agencija i zbog toga verujem da sam zakinuta - istakla je A. R.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Srbije Aleksandar Seničić kaže da za ovakvu situaciju nisu krive turističke agencije već čarter avio-kompanije, odnosno lokalni aerodromi.

Aleksandar Seničić
foto: Kurir TV

- Kada su u pitanju aranžmani koji imaju čarter-letove, bitno je da se napomene da njihovi polasci nemaju veze sa agencijama, već s lokalnim aerodromima. U zemlje poput Turske i Egipta na svakih 15 minuta sleće neki avion, te je za jedan let do Srbije potrebno sačekati da mi dobijemo termin, što nije moguće saznati mnogo unapred. Zato ko putuje avionom ne može da ima dva dana (prvi i poslednji) puna, dok hoteli naplaćuju svaki započeti dan - rekao je Seničić.

On je napomenuo i da hoteli dane ne računaju kao mi:

- Oni nemaju na raspolaganju 24 sata, već 18 sati, jer im je prvi dan od 14 časova, a novi kreće u devet ili 10 sati ujutru. Potrebno je da se sobe očiste, spreme za nove turiste.

Suzana Trajković

Bonus video:

04:06

UKOLIKO PLANIRATE LETOVANJE U GRČKU! Ovo su nove cene, pogledajte koliko sada košta GIROS I KAFA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track