GRAČANIČKA ZVONA ZA DOČEK PATRIJARHA PORFIRIJA: Veliki broj Srba na KiM pozdravio poglavara SPC u porti srpske svetinje (VIDEO)
Foto: Kurir

VIDOVDAN

GRAČANIČKA ZVONA ZA DOČEK PATRIJARHA PORFIRIJA: Veliki broj Srba na KiM pozdravio poglavara SPC u porti srpske svetinje (VIDEO)

Društvo -

Patrijarh Porfirije, poglavar SPC, stigao je u Gračanicu, gde ga je narod dočekao, a ceremoniju je uveličao i zvuk gračaničkih zvona.

Patrijarh boravi na Kosovu i Metohiji povodom sutrašnjeg praznika Vidovdana kada će služiti arhijerejsku liturgiju u manastiru Gračanica, a potom i pomen na Gazimestanu.

00:32

Patrijarh srpski Porfirije stigao u Gračanicu

Poglavara SPC je uz ostale prisutne dočekao je i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

1 / 4 Foto: Kancelarija Za Kim

Uoči obeležavanja velikog srpskog praznika, večeras u porti manastira Gračanica održava se Vidovdansko pesničko bdenje, na kome će biti dodeljene nagrade Zlatni krst Kneza Lazara, Gračanička povelja, Kondir kosovske devojke i Pero Despota Stefana Lazarevića.

00:17

Patrijarh Porfirije u manastiru Gračanica

Na liturgiji u Gračanici, koja počinje u osam časova, sasluživaće vladika raško-prizrenski Teodosije, mitropoliti Joanikije i Hrizostom, vladika australijski Siluan i vikarni episkop Sava.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track