Najnovije vesti

SUTRA PRVI REZULTATI ZAVRŠNOG ISPITA, KONAČNI 5. JULA: Upis u srednje škole od 14. do 20. jula!
Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

SUTRA PRVI REZULTATI ZAVRŠNOG ISPITA, KONAČNI 5. JULA: Upis u srednje škole od 14. do 20. jula!

Društvo

Na završni ispit, koji je održan od 27. do 29. juna 2022.godine izašlo je 99,5 odsto učenika. I ove godine sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs.

Preliminarni rezultati završnog ispita, biće dostupni na portalu Moja srednja škola u petak, 1. jula 2022. godine, a roditelji i učenici na portalu imaće uvid u sva tri testa. Ukoliko budu imali prigovor moguće je da ga podnesu prvostepenoj komisiji sutra do 16 časova, ili putem portala ili u školi.

Ukoliko nisu zadovoljni odgovorom prvostepene komisije, prigovor mogu podneti drugostepenoj komisiji, u subotu 2. jula 2022. godine do 16 časova, čiji će odgovor biti i konačan. Konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni u utorak, 5. jula 2022.godine.

Listu želja će moći da podnesu, putem portala mojasrednjaskola.gov.rs do 6. jula 2022. godine uz mogućnost neograničenih izmena i dopuna. Za one koji ne iskoriste prednost elektronskog podnošenja liste želja, listu želja mogu podneti u papirnom obliku u školama 6. i 7. jula 2022. godine.

Roditelji će 13. jula na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama, dok je upis od 14. do 20. jula.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track