KRAJ DRAME NA ŠINAMA! NOVA LOKOMOTIVA ODGLAVILA 600 PUTNIKA Najzad krenuli za Bar! Na +40 sedeli pored voza, otvorili suncobrane
Foto: Profimedia

spas stigao iz užica

KRAJ DRAME NA ŠINAMA! NOVA LOKOMOTIVA ODGLAVILA 600 PUTNIKA Najzad krenuli za Bar! Na +40 sedeli pored voza, otvorili suncobrane

Društvo -

BEOGRAD - Na mesto gde je zaglavljen međunarodni brzi voz 433 kod Brodareva, a u kom se nalazi 600 putnika, stigla je nova lokomotiva iz Srbije iz Užica da ih spase!

Lokomotiva je stigla u 11.29 časova, objavila je FB stranica Vozom kroz Crnu Goru.

Srbija voz: Činimo sve da što pre pokrenemo voz koji zbog kvara lokomotive stoju u Brodarevu

Kompanija Srbija voz objavila je danas da je preduzela sve aktivnosti kako bi u najskorijem roku pokrenula voz na realaciji Beograd – Bar, koji stoju u stanici Brodarevo, a čija se lokomotiva, kako je navedeno, pokvarila zbog visokih spoljašnjih temperatura.Kako je navedeno, došlo je tehničkog kvara lokomotiva tokom putovanja medjunarodnim večernjim vozom za Crnu Goru, koji je 3. jula krenuo iz stanice Zemun za Bar u 19.58 časova, ali nije precizirano kada bi kvar mogao biti otklonjen ili lokomotiva zamenjena.

Istaknuto je da je putnicima u vozu podeljeno osveženje, a osoblje Srbija voza je na raspolaganju za sve dodatne informacije. Svi putnici će, kako je navedeno, na osnovu priložene kupljene vozne karte moći da izvrše povraćaj dela novčanih sredstava u iznosu od 50 odsto. Kompanija Srbija voz se u saopštenju izvinila putnicima za neprijatnosti izazvane nepredvidjenim okolnostima i zahvalila im na strpljenju i razumevanju.

Brodarevo, voz, zaglavljeni, putnik, putnici, lokomotiva, Užice
foto: Facebook Printscreen/Vozom kroz Crnu Goru

Pojedini putnici su na skoro 40 stepeni u plusu izašli iz voza, otvorili suncobrane, sede pored...

Voz 433, koji je trebalo da stigne u Bar jutros oko 7.30 časova, satima je stajao u Brodarevu sa oko 600 putnika. Jedna putnica je za Novosti rekla da je napolju pakao i da su putnici morali da uđu u voz jer je napolju bila prevelika vrućina.

Stigla lokomotiva, voz krenuo ka Bijelom Polju

Posle nekoliko časova zastoja, voz koji je sinoć krenuo iz Beograda ka Baru i ostao zaglavljen u Brodarevu sa 600 putnika, krenuo je ka Bijelom Polju. Pomoćna lokomotiva je stigla iz Užica i voz je krenuo ka Bijelom Polju. Na fejsbuk grupi "Vozom kroz Crnu Goru" objavljeno je da je pomoćna lokomotiva stigla u 11.29, a voz nastavio put u 12.05.

- Tope se šine od vrućine, ovde je pakao. Dobili smo keks i vodu od "Železnica Srbije" kako bi imali čime da se okrepimo. - rekla je ona.

Uzrok zastoja je kvar na motoru, i čeka se njegova zamena. Budući da je u pitanju međunarodni voz, zamena motora je u nadležnosti Republike Srbije.

Kurir.rs/Novosti/Facebook Vozom kroz Crnu Goru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track