VELIKI DAN ZA SRBIJU I MAĐARSKU! Potpisan sporazum kojim se reguliše granična kontrola u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju
Foto: Subotica živi

Saradnja

VELIKI DAN ZA SRBIJU I MAĐARSKU! Potpisan sporazum kojim se reguliše granična kontrola u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju

Društvo -

Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske kojim se reguliše granična kontrola u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju potpisan je danas u Gradskoj kući, a potpisali su ga ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peter Sijarto.

Kako ministar Selaković izjavljuje, sporazum će u velikoj meri doprineti smanjenju gužvi koje postoje na našim graničnim prelazima.

“Pre svega, želim da izrazim zadovoljstvo činjenicom da smo danas potpisali sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske o izmenama i dopunama sporazuma o graničnoj kontroli u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju, za koji sam uveren da će u velikoj meri doprineti i smanjenju gužvi koje postoje na našim graničnim prelazima. Ono što nas je navelo da danas potpisujemo ovakav sporazum jeste jedan ozbiljan razvojni projekat koji se odvija između Mađarske i Srbije, gde smo u martu mesecu ove godine mogli da prisustvujemo i otvaranju prve uspešno okončane faze toga projekta, a to je izgradnja brze pruge koja će povezati naše dve prestonice Beograd i Budimpeštu. Ovo je događaj od izuzetne važnosti kojem su prisustvovali i predsednik Aleksandar Vučić i premijer Viktor Orban i to je zaista ispisivanje svetlih stranica moderne istorije naša dva naroda”, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković.

Subotica
foto: Subotica živi

Srbija i Mađarska nastavljaju da produbljuju svoju saradnju, a kako ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peter Sijarto kaže, Mađarska će pomoći Srbiji da zaštiti svoju granicu.

Subotica
foto: Subotica živi

“Na teritoriju Mađarske nećemo dozvoliti ulazak ni jednom ilegalnom migrantu i ne treba ni da pokušavaju da dolaze ni u Srbiju jer neće imati mogućnosti da nastave svoj put preko Mađarske. Mi ćemo Srbiji pomoći da zaštiti svoju granicu i našu južnu granicu jer to su migranti koji ilegalno prelaze granicu. Prijateljstvo između naše dve zemlje je istorijsko i ovim putem nastavljamo da pišemo nova poglavlja naše saradnje i našeg prijateljstva”, izjavio je ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peter Sijarto.

Subotica
foto: Subotica živi

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track