GRAĐANI PULE REKLI NE ŠOLAKU: Planirao da gradi megahotel sa pet zvezdica, Puljani mu poručili da je nepoželjan
Foto: Shutterstock, screenshot

NIGDE NIJE DOBRODOŠAO

GRAĐANI PULE REKLI NE ŠOLAKU: Planirao da gradi megahotel sa pet zvezdica, Puljani mu poručili da je nepoželjan

Društvo -

Nakon što je njegova sportska televizija izgubila prava za emitovanja utakmica Premijer lige, zatim i informacija da je zaduženost Junajted grupe porasla na 4,75 milijardi evra, čini se da sve više ljudi, ne samo u Srbiji, uviđa beskrupuloznost i nezasitost Dragana Šolaka, prvog milijardera iz Srbije.

Naime, kontroverzni milijarder planira izgradnju hotela sa pet zvezdica u Puli, međutim, građani su mu stavili do znanja da je nepoželjan u ovom gradu na hrvatskom primorju. Oni su protiv izgradnje predimenzioniranog hotela na njihovom omiljenom šetalištu, kupalištu i zoni za rekreaciju.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE), Šolak ima u planu da gradi megahotel visok 27 metara, sa sedam nadzemnih i dve podzemne etaže, i ukupno 360 kreveta. Međutim, protiv ovog projekta Građanska inicijativa za Lungomare, gde bi bila lokacija hotela, sakupila je 11. i 12. juna više od 20 odsto potpisa od ukupno 49.000 upisanih birača u Puli i najverovatnije ujesen će građani odlučivati žele li da se taj hotel gradi ili ne. Ukoliko na referendumu odluče da se hotel ne gradi, ovo će biti novi udarac za milijardera.

Pula
Pulafoto: Shutterstock

Da mu u poslednje vreme ne ide, svedoči i izveštaj o poslovanju Junajted grupe za prvi kvartal tekuće godine u kom se navodi da je ta kompanija u Šolakovom vlasništvu i u okviru koje su između ostalih operater SBB i medijske kuće N1 i Nova S, povećala svoju zaduženost u poslednja tri meseca, te je sada ukupno dužna 4,75 milijarde evra, navodi se u izveštaju

To je za 1,1 milijardu više nego prošle godine, a za 1,7 milijardu više nego pretprošle. U isto vreme, ukupan kapital Junajted grupe je za samo jedan kvartal smanjen za 48,3 miliona evra. Neto rezultat poslovanja ove korporacije je minus 50,6 miliona evra i za 40,5 miliona lošiji nego prošle godine.

Takođe, Šolakova kompanija u Grčkoj ove godine ima za tri miliona evra manje prihode nego prošle, a zaustavljen je rast kompanije u Sloveniji. Na sve to, kamate na osnovu dugovanja Junajted grupe skočile su za duplo i iznose 63 miliona evra samo za prvi kvartal ove godine.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track