Najnovije vesti

KAKVA REVIJA, KAKVI AUTOMOBILI! Od Ford-a T iz 1920. kojeg često gledamo u kaubojskim, do Velorex-a koji je na tri točka
Foto: Grad Subotica

Međunarodni susret oldtajmera

KAKVA REVIJA, KAKVI AUTOMOBILI! Od Ford-a T iz 1920. kojeg često gledamo u kaubojskim, do Velorex-a koji je na tri točka

Društvo

Ovogodišnji 25. po redu Međunarodni susret oldtajmera okupio je izlagače iz Srbije i inostranstva, a na repertoaru revije našlo se više od stotinu klasika koji su oduševili publiku! Revija nas je na trenutak vratila u vreme koje je iza nas, u doba kauboja i crno belih filmova. Udruženje ljubitelja starih motornih vozila iz Subotice bilo je organizator ovogodišnje revije, a u razgovoru sa njihovim predstavnikom Ristom Radulovićem, saznali smo interesantne detalje!

“Od 1996. godine, svake godine početkom jula pravimo Međunarodni susret oldtajmera. To su motori i automobili koji su stariji preko 30 godina, a ono što ovu godinu čini interesantnom jeste da smo ove godine pravili turu vinarija u našoj opštini. Ovo je treći put da pravimo turu posete vinarijama, tako da smo bili i u opštini Bačka Topola. Moram da izrazim veliko zadovoljstvo jer je ovogodišnja posećenost revije zaista izuzetna i ove godine se na našem susretu našlo oko 82 automobila i 65 motocikala. Imali smo jako kvalitetna vozila iz Mađarske, koja je prva zemlja sa brojem posetilaca, zatim tu su vozila iz Slovačke, Engleske, Nemačke i Rumunije. Zaista veliki broj izlagača iz inostranstva. Posetioci su oduševljeni i zaista je teško reći šta se kome najviše svidelo. Nekome je interesantan recimo „Fiat” 500 iz 1960. godina zato što je mali i sladak. Nekome je interesantan „Velorex” koji je na tri točka, pa je to kombinacija motora i automobila kabrio, a nekome je interesantan „Ford” T iz 1920. godina prošlog veka, kojeg često gledamo u kaubojskim filmovima. Tako da zaista je teško izdvojiti neke od njih ali ono što je sigurno je da za svakoga ima ponešto”, izjavio je Risto Radulović iz Udruženja ljubitelja starih motornih vozila iz Subotice.

1 / 4 Foto: Grad Subotica

Ljubitelji revije oldtajmera uživali su u dvodnevnoj izložbi na dve lokacije i to u samom centru grada Subotice u subotu, a u nedelju na Velikoj terasi na Paliću. Izložba je uvek rado posećena od strane Subotičana i predstavlja pravu turističku ponudu tokom vrelih letnjih meseci.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track