OVO JE TRETMAN POSLE KOG JE PREMINUO MUŠKARAC NA PRIVATNOJ KLINICI Poznati stručnjak tvrdi: Bezopasno, bezbolno i efikasno
Foto: Printskrin / You Tube

nesrećni slučaj

OVO JE TRETMAN POSLE KOG JE PREMINUO MUŠKARAC NA PRIVATNOJ KLINICI Poznati stručnjak tvrdi: Bezopasno, bezbolno i efikasno

Društvo -

M. Đ. (58) preminuo je na Institutu za ortopediju na Banjici, na koji je prevezen posle tretmana nameštanja prvog kičmenog pršljena atlasa u privatnoj klicini "Balans medika" u Beogradu.

Kako saznajemo, M. Đ. je na Institutu preminuo 9. jula, a tužilaštvo je danas obavešteno o celom događaju, nakon čega je dalo nalog da se obavi obdukcija.

Kako se navodi na sajtu klinike, tretman nameštanja atlasa sastoji se iz dve faze.

- Prvih 30 minuta se popunjavanja upitnik, razgovora sa lekarom atlas-specijalistom, oko specifičnih testova i same korekcije položaja atlasa. Sama procedura i tretman atlasa se obavlja u sedećem položaju, obavlja je lekar sa posebnim aparatom. Kad je atlas više izmešten, u toku tretmana nameštanje atlasa, kod nekog se javi prolazan slabiji bol, kod drugog bude bezbolno. Na to ima uticaja stanje naših vratnih mišića kao i naš individualni prag bola.

Između ostalog, na sajtu piše da je "tretman bezopasan, jer nema trzanja niti grubih hiropraktičarskih pokreta."

Na klinici u kojoj je bio M. Đ. radi lekar koji je u javnosti predstavljan kao jedan od svetski priznatih stručnjaka za nameštanje prvog vratnog pršljena atlasa. Doktor vrlo često gostuje na domaćim televizijama gde detaljno govori o tretmanu i benefitima atlasne terapije. Kako je istakao u jednoj emisiji, radi se o "naučno utemeljenoj, klinički dokazanoj, bezbednoj, kratkorajnoj i vrlo efikasnoj metodi vrataćanja atlasa u vertikalnu osovinu".

- Radi se o jednoj tehnici koju bi morao da izvodi lekar posebno edukovan za ovu vrstu terapijskog tretmana koji inače nije dugotrajan i rešava mnoge druge probleme koji nastaju kao posledica - rekao je doktor u jednom intervjuu.

Po prijemu izveštaja o obdukciji Više javno tužilaštvo će proceniti ima li elemenata krivičnog dela i u čijoj nadležnosti.

Na pomenutoj klinici na brojeve telefona istaknute na sajtu na naše pozive se niko nije javio.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:07

Pedijatar upozorio na opasnu infekciju posle korone kod dece

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track