IZABERITE MOBILNOG OPERATORA NA OSNOVU KVALITETA MREŽE: Obratite pažnju na brzinu download-a i dostupnost 4G mreže!
Foto: Promo

IZABERITE MOBILNOG OPERATORA NA OSNOVU KVALITETA MREŽE: Obratite pažnju na brzinu download-a i dostupnost 4G mreže!

Društvo -

Količina utrošenih mobilnih podataka se povećava svakodnevno. Prema istraživanju Republičkog zavoda za statistiku, u Srbiji čak 91,8 odsto stanovništva koristi mobilni telefon, dok 90,3 odsto populacije između 16 i 24 godina ima neki profil na društvenim mrežama. Ukoliko obavljate poziv putem WhatsApp-a, biće vam potrebno 0,79MB po minutu, dok poziv sa Viber-a troši 0,55 MB po minutu. Kada tome dodamo i rast mobilnog internet saobraćaja u Srbiji u poslednjih godinu dana - prema najnovijem RATEL-ovom izveštaju, dostignut je skok od 23 odsto, sa 150 na 185 miliona GB – jasno je koliko je važan kvalitet mreže, odnosno mobilnog interneta.

Konkretno, za dobar kvalitet glasovnog i video poziva potrebno je da se vodi računa o brzini download-a i dostupnosti 4G mreže. Te podatke prate različita domaća i i međunarodna istraživanja, a rezultati merenja opravdano imaju udela prilikom donošenja odluke korisnika o željenom operatoru.

Prema najnovijem [1]Izveštaju o iskustvu korišćenja mobilnih mreža u Srbiji nezavisne globalne kompanije za mobilnu analitiku Opensignal, A1 Srbija je mreža koja beleži najbolje rezultate u 6 od ukupno 7 kategorija prema kojima se meri nivo zadovoljstva korisnika pri upotrebi mobilnog interneta. U tri katgorije A1 je odneo ubedljivu pobedu i to su baš one najvažnije za korisnike – brzina download-a, dostupnost 4G mreže i video iskustvo.

Ostvareni rezultati i nisu toliko iznenađenje, budući da je prema podacima RATEL-a A1 Srbija mreža u koju prelazi najveći broj korisnika mobilne telefonije već godinu i po dana.

Opensignal Awards – Serbia: Mobile Network Experience Report February 2022 je izveštaj zasnovan na nezavisnim analizama mobilnih merenja beleženih u periodu od 1. oktobra do 29. decembra 2021 – © 2022 Opensignal Limited.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track