IZ HAGA VRAĆEN ZBOG TUMORA NA MOZGU, A MEGA SKANDAL MU OBELEŽIO SAHRANU: Druga Goranova žena branila je deci da sahrane oca!
Foto: Slađana Stojanović

preminuo 2016. godine

IZ HAGA VRAĆEN ZBOG TUMORA NA MOZGU, A MEGA SKANDAL MU OBELEŽIO SAHRANU: Druga Goranova žena branila je deci da sahrane oca!

Društvo -

Bivši predsednik Republike Srpske Krajine i haški optuženik Goran Hadžić preminuo je na današnji dan 2016. godine u Kliničkom centru Vojvodine, posle duge i teške bolesti, a njegovu sahranu propratio je i skandal.

Hadžić je 2015. godine stigao u Srbiju i Haga zbog bolesti i lečenja jer mu je bio dijagnostifikovan tumor mozga.

Sahranjen je 14. jula 2016. godine na novosadskom Gradskom groblju, a njegovu sahranu obeležio je skandal. Naime, njegova supruga Borislava izbacila je tada iz kapele Hadžićevog sina Srećka i sestru Goranku.

Kako je tada Kurir pisao, Borislava je preko jednog zajedničkog prijatelja poručila jedinom Goranovom sinu Srećku da neće da ga vidi da dođe na očevu sahranu, kao ni bilo kog od njegovoj najbližih.

- Njima niko ne može da zabrani, posebno deci, da isprate svoga oca. Naravno da je tu Živka, koja je s Goranom provela 35 godina braka i s kojim ima dvoje dece. Kao i sestra Goranka, kojoj je Borislava takođe zabranila da dođe. Ali sada nije ni prilika ni mesto da se tome priča - rekao nam je tada najbliži rođak Hadžića.

Međutim, kad je Srećko s tetkom Gorankom hteo da uđe u kapelu gde je bio očev sanduk, sačekao ga je muškarac koji se predstavio kao Goranovo obezbeđenje i rekao da ima zadatak da prenese poruku od Borislave: "Da ne mogu da uđu u kapelu i da je to i njena i Goranova želja".

- Tačno je, nisam mogao da uđem - plačući je kratko tada rekao Srećko, koji je nakon toga ispred kapele primao saučešće od mnogobrojnih prijatelja i rođaka.

Sahrana, Goran Hadžić
foto: Slađana Stojanović

Haški tribunal je, podsetimo, 4. juna 2004. godine protiv Hadžića podigao optužnicu za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti, zbog proterivanja i ubijanje Hrvata i lica ne-srpske nacionalnosti na teritoriji pod kontrolom RSK od 1991. do 1993. Brzo posle toga, on je nestao iz svog stana u Novom Sadu.

Uhapšen je 20. jula 2011. godine kao poslednji haški optuženik u bekstvu. Suđenje Hadžiću, koje je počelo u oktobru 2012. godine, praktično je bilo u prekidu do oktobra 2014, kada je utvrđeno da boluje od tumora na mozgu koji je nemoguće operisati. Hadžić je u aprilu 2015. godine pušten na privremenu slobodu radi lečenja.

Početkom aprila 2016. većina u Raspravnom veću zaključila je da on nije sposoban za suđenje i obustavila postupak na neodređeno vreme, a Hadžić je preminuo u julu iste godine.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track