03:36

BIVŠI ČLAN KRUNSKOG SAVETA OTKRIO TAJNE PORODICE KARAĐORĐEVIĆ:

raspad

ODNOSI KARAĐORĐEVIĆA NA IVICI PORPASTI Bivši član Krunskog veća za Kurir TV: Već 2 decenije im pomažemo javno i ISPOD ŽITA

Društvo -

Bivši član Krunskog veća i heraldičar Ljubodrag Grujić otkrio je da su odnosi u kraljevskoj porodici Karađorđević toliko loši da su na ivici prekida i da je, bez obzira na sve, važno da se o našoj prestolonasledničkoj porodici priča bilo o dobru, bilo o zlu.

On je otkrio i da je izbačen iz Krunskog veća zato što je pomogao tajnoj abdikaciji Petra Karađorđevića u korist svog mlađeg brata Filipa Karađorđevića.

Ljubodrag Grujić
foto: Kurir televizija

- Odnosi nisu idealni, daleko od toga. Oduzete su mi titule zato što sam pomogao abdikaciji bez znanja glave porodice (prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića). Bio sam zamoljen od strane ostatka porodice da se držimo tajno i srce mi je govorilo, nakon svog petnaestogodišnjeg iskustva, da tako nešto treba da uradim - kaže Grujić.

On je objasnio da postoje jasni protokoli za ulazak u Beli dvor.

Ljubodrag Grujić
foto: Kurir televizija

- Kraljevska porodica se vratila u Srbiju 2001. godine, kada je Srbija postojala u naznakama. O Karađorđevićima treba da se priča, bilo da je dobro, bilo da je loše. Sada je senzacionalno loše, stanje u porodici je toliko katastrofalno da je na ivici prekida odnosa. O tome mora da se priča. Imali su 21 godinu da se dogovore u Srbiji, gledali smo ih pomagali smo im i javno i ispod žita. Oni su naša kraljevska porodica, oni su neko na koga treba da se ugledamo - istakao je Grujić.

Ljubodrag Grujić
foto: Kurir televizija

- Da smo monarhija stvari bi bile ustavom regulisane, ovako su još interesantnije. Imamo problema sa demokratijom i shvatanjem društva, ali mislim da se stvari menjaju na bolje. Marija da Glorija jeste razvedena, ali je sa monarhističkim pedigreom koji je mnogo duži nego ovaj naš u Srbiji i svoju decu je prepustila Srbiji i Jugoslaviji i to je žrtva - kaže Grujić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

07:18

PRVA BEBA KOJU JE ENGLESKA KRALJICA DRŽALA BIO JE ALEKSANDAR KARAĐORĐEVIĆ Ambasadorka Joksimović otkrila NEVEROVATNE NEPOZNANICE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja