NA KRITU BUKTI POŽAR, TAMO JE 700 SRPSKIH TURISTA! Zna se tačno kakva je situacija sa našim ljudima tamo
Požar na Kritu, Foto: Profimedia

borba sa vatrom

NA KRITU BUKTI POŽAR, TAMO JE 700 SRPSKIH TURISTA! Zna se tačno kakva je situacija sa našim ljudima tamo

Društvo -

Vatra nije ni blizu smeštajnih kapaciteta!

Grčki vatrogasci i juče su nastavili da se bore s velikim požarom koji je izbio u petak rano ujutro u prefekturi Retimno na ostrvu Krit, mestu u kom trenutno boravi oko 700 građana Srbije!

Milan Lainović, potpredsednik Asocijacije turističkih agencija Srbije (Juta), kaže da se niko od naših turista tamo nije čak ni na dim požalio.

Milan Lainović
Milan Lainović foto: Kurir televizija

- Požar koji bukti je u brdu. Niko od naših turista koji su tamo otputovali na odmor nije ugrožen. Svaka grupa koja je tamo otputovala sa bilo kojom od naših agencija ima svog predstavnika i oni redovno javljaju kakvo je stanje. U ovom slučaju, niko od naših sugrađana nije se požalio da je u opasnosti, vatra nije ni blizu smeštajnih kapaciteta.

Podsetimo, požar, koji je izbio u oblasti između sela Orne i Krija Vrisi u opštini Agios Vasilios, juče je, prema pisanju grčkog lista Katimerini, gasilo 110 vatrogasaca, iz pet brigada sa 33 vozila. Njihov rad iz vazduha podržava pet helikoptera.

Inače, od meštana iz sedam sela već je zatraženo da se iz predostrožnosti evakuišu, iako u požaru nije izgorela nijedna kuća. Gašenje požara ometa jak vetar, navodi list Katimerini.

Kurir.rs / S. Trajković

Bonus video:

00:42

NEMA SUMNJE DA ĆE GRČKA I DOGODINE BITI HIT! Srbi dobili veliku OLAKŠICU, jasno je što svi tamo hrle na letovanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track