03:52

VISOKE TEMPERATURE UTIČU NA PSIHU! Dr Đinđić za Kurir TV objasnio kako nam vrućina NARUŠAVA ZDRAVLJE: Samo ovako ćete ga sačuvati!

letnja razdražljivost

VISOKE TEMPERATURE UTIČU NA PSIHU! Dr Đinđić za Kurir TV objasnio kako nam vrućina NARUŠAVA ZDRAVLJE: Samo ovako ćete ga sačuvati!

Društvo -

Doktor sa Klinike za psihijatrijske bolsti "Dr Laza Lazarević" dr Goran Đinđić istakao je da su posebno osetljivi u periodu jakih vrućina emotivno i psihički slabiji ljudi.

Dr Đinđić je rekao za "Puls Srbije" na Kurir televiziji da je neophodno pratiti stanje pacijenata.

dr Goran Đinđić
foto: Kurir televizija

- Ovako visoke tempreture mogu da smetaju i mnogo zdravijim ljudima. Posebno pogađaju one ljude koji se leče ili imaju neki psihički poremećaj. Lošije spavaju i mogu biti agresivniji. Potrebno je da se jave na vreme lekaru, jer takve temperature mogu potencirati sedativno dejstvo lekara, pa je neophodno promeniti terapiju - kaće dr Goran Đinđić, dodavši da je ta grupa ljudi posebno ugrožena ovih dana.

Nagle promene vremena utiču na pacijente, a dr Đinđić ističe da visoke temperature narušavaju balans organizma.

- Dolazi do disbalansa horomona u mozgu koji utiče na pojavu agresivnosti, može da se pojavi i depresija. Jako je važno izbegavati neke aktivnosti napolju, boravak u rashlađenim prostorijama, uzimati više lakše hrane i vodu. Čitajte knjige, družite se sa pozitivnim ljudima i ne preduzimati nikakve aktivnosti. Ono što je posebno važno porodica takođe treba da obrati pažnju ukoliko ima nekog od svojih ukućana koji se leči od psihijatrijske bolesti - kaže Đinđić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:22

METEOROLOG ĐORĐE ĐURIĆ UPOZORAVA NA EKSTREMNE TEMPERATURE Danas prijatnije, u četvrtak kiša, a evo kada nas očekuje VRELI TALAS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track