02:47

NAJPOZNATIJI MAKRO PROGOVORIO O SVESCI OD KOJE DRHTE MNOGI Klijenti u većem strahu od prostitutki TO SU JAVNE LIČNOSTI NA POLOŽAJU

KURIR Televizija

TO SU JAVNE LIČNOSTI NA POLOŽAJU! Najpoznatiji makro progovorio o svesci od koje drhti klijantela U VEĆEM SU STRAHU OD PROSTITUTKI

Društvo -

Najpoznatiji srpski makro Mihailo Maksimović otkrio je u jutarnjem programu Kurir televizije da se podataka koji budu pronađeni kod makroa koji su "pali" više plaše klijenti nego same prostitutke.

Gosti jutarnjeg programa, Vesna Tišma, sociolog i Dejan Radenković bivši pripadnik MUP-a istakli su da je za širenje prostitucije i dilovanje droge u Srbiji glavni krivac instant zarada i mediji koji plasiraju te informacije.

Mihailo Maksimović
foto: Kurir televizija

- Instant zarada je primarni motiv u organizovanom kriminalu. Dobit je glavni motiv, kao i moć. Ne zna se da li je unosnije droga ili prostitucija. Prema mojim saznanjima droga je najunosniji posao, veliki deo posla je u organizaciji tih grupa, prostitucija ide uz to - kaže Tišma u jutarnjem programu Kurir televizije.

Dejan Radenković bivši pripadnik MUP-a istakao je da uz prostituciju uvek idu i druga krivična dela poput trgovine ljudima i trgovine drogom i pranjem novca.

Sporni notes koji je pronađen kod palog kriminaca i u kome su se našla i mnoga imena sa estrade može u mnogome da pomogne u istrazi.

Mihailo Maksimović
foto: Kurir televizija

- Svi mi vodimo neke evidencije, kao i kriminalci. Ti dokazi su od neprocenjive vrednosti, oni nekada koriste i šifrovane poruke - kaže bivši pripadnik MUP-a.

Vesna Tomić, socijalni psiholog istakla je da su mediji krivi za plasiranje prostitucije i narkomanije u društvu.

Mihajlo Maksimović, najpoznatiji makro na domaćoj javnoj sceni istakao je da se podataka koje vode makroi, a koji su neophodni, više boje klijenti, nego prostitutke.

Mihailo Maksimović
foto: Kurir televizija

- Poznajem činjenice sa terena, petnaest godina sam bio u poslu. Evidencija u svakom poslu koji se vodi je neophodna. Elektronske evidencije su bolje za sakrivanje, a zapisivanju u sveske pribegavaju takođe neki. Posao kojim sam se ja bavio je i dalje nelegalan. Moja poslovna evidencija je bila pronađena i kada je iscurila u javnost svi su bili zabrinuti. Priroda mog posla je takva da zahteva diskreciju, i klijenti i devojke su bili zabrinuti - kaže Maksimović.

On je dodao da se klijenti više plaše klijenti da ne procure njihova imena, jer su to ljudi na pozicijama i ugledni u društvu.

- Devojke, osim ako su javne ličnosti nemaju neku poziciju u društvu, plaše se jedino reakcije porodice. Klijentima preti ista sankcija kao i devojkama, a osim toga, plaše se i osude društva. Neki čovek na poziciji bio bi javno osuđen i linčovan u društvu, jer je to i dalje nelegalno. Dok se ta oblast ne sredi kod nas, tako je. Nadam se da će društvo da shvati da je ta usluga jedna društvena potreba i da ne treba da bude tabu - kaže Maksimović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

04:24

RADIO SAM OVO I NISAM DOBIO KORONU! Dr Belojević se uključio u program Kurir TV iz šume: PODELIO SAVETE ZA PREŽIVLJAVENJE VIRUSA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track