02:58

OVI SOJEVI KORONE DOMINIRAJU SRBIJOM! Imunolog za Kurir TV otkrio koje posledice mogu ovi tipovi doneti NISU UOPŠTE BLAGI

otvoreno

OVI SOJEVI KORONE DOMINIRAJU SRBIJOM! Imunolog za Kurir TV otkrio koje posledice izazivaju: NISU UOPŠTE BLAGI

Društvo -

Crveni korona alarm u Srbiji je ponovo upaljen.

Epidemijska situacija u zemlji se komplikuje. Od blizu 8.000 testiranih, gotovo polovina građana dobila je pozitivan rezultat testa. U porastu su i drugi epidemijski brojevi poput broja pacijenata na respiratoru, na bolničkom lečenju, broj preminulih od kovida 19.

Uočava se blagi porast zaražene dece u protekle dve do tri nedelje. Pozitivno je od 15 do 20 odsto testirane dece.Stručnjaci smatraju da je zdravstveni sistem u Srbiji u poslednje dve godine pokazao jačinu, te da će on sigurno izdržati i ovaj talas.

Doc.dr Verica Jovanović,direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije Milan Jovanović Batut i prof.dr Dušan Popadić, imunolog i član Nacionalnog veća za imunizaciju, gostovali su u jutarnjem programu gde su se osvrnuli na trenutnu kovid situaciju.

Dušan Popadić
foto: Kurir Televizija

- Trenutno u Srbiji dominiraju BA.4 i BA.5. To su sojevi koji imaju veliki kapacitet za širenje. Ne bi ih nazvao blagima. Daju manju smrtnost i manji broj težih kliničkih slika, ali se veoma lako šire i imaju veliki epidemiski potencijal - rekao je Popadić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:30

SAMO HIBRIDNI IMUNITET ŠTITI OD KENTAURA! Epidemiolog Radovanović za Kurir TV progovorio o novom soju: KORONA NIKADA NEĆE NESTATI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track