04:45

DIREKTOR SINIŠA LEPO KAŽE, SAMO IMA LI KO DA GA ČUJE? Privreda ima svoje potrebe, ali često se i desi JEDNA VEOMA LOŠA STVAR!

lepa strana srbije

DIREKTOR SINIŠA LEPO KAŽE, SAMO IMA LI KO DA GA ČUJE? Privreda ima svoje potrebe, ali često se i desi JEDNA VEOMA LOŠA STVAR!

Društvo -

Budućnost zanatskih radnji u Srbiji je neizvesna, jer nema dovoljno mladih zanatlija, potvrđuje i izveštaj Nacionalne službe za zapošljavanje iz juna. Iz Službe ukazuju i da poslodavci iz ovog sektora nedovoljno koriste finansijku podršku koja ima je dostupna kroz njihove javne pozive Prema izveštaju Nacionalne službe za zapošljavanje iz juna, na evidenciji nezaposlenih bila su samo 22 stakloresca i 23 tašnera, svi stariji od 30 godina.

Kojić, Kragujevac
foto: Kurir televizija

Novinarka Kurir televizije Jelena Šipetić otišla je u Kragujevac da proveri kakvo je tamo stanje. A ona je razgovarala sa direktorom srednje stručne škole u Kragujevcu Sinišom Kojićem.

Kojić, Kragujevac
foto: Kurir televizija

- Nadam se da zanati ne izumiru. Ovogodišnji upis nije bio dobar za zanate, to je tačno. Tražiti razlog tome jeste verovatno manji broj đaka u celoj našoj zemlji. Mislim da je i sama politika upisa veći broj mesta, nego što je učenika. Nizak grag za tehničarska i gimnazijska odeljenja. O tome treba razmišljati. Još jedan problem jeste i profesionalna orjentacija dece u osnovnim školama, rekao je Siniša Kojić za Kurir televiziju i dodao:

- Mislim da su ta sva zanimanja nepravedno nepoželjna. Prvo, to nije ni jeftina radna snaga. Posebno mašinska zanimaja. Privreda ima potrebu. Često imate situaciju da nekvalifikovana radna snaga dolazi na pozicije da radi takve poslove.

1 / 4 Foto: Kurir televizija

Pogledajte ceo prilog u VIDEU ISPOD:

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:48

ČAK I KAD UNIŠTE TELO, OSTANE TRAG! Otkrivaju najveće kriminalce i najsitnije tragove OVAKO IZGLEDA POSAO SUDSKOG VEŠTAKA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track