JEZIVE PRETNJE VLASNIKA DOMA ROJAL NOVINARKAMA KURIRA: K**vo raspala, crno ti se piše! Znaš kako se to rešava, oči u oči!
Filip Jakšić, vlasnik doma za stare "Rojal", Foto: Kurir

ZASTRAŠUJUĆE

JEZIVE PRETNJE VLASNIKA DOMA ROJAL NOVINARKAMA KURIRA: K**vo raspala, crno ti se piše! Znaš kako se to rešava, oči u oči!

Društvo -

Posle dva dana ćutanja na optužbe bivših radnica o užasnom postupanju prema korisnicima i zaposlenima u nelegalnom privatnom domu za stare "Rojal" u Krnjači, vlasnici ovog doma su tokom noći zvali novinarke Kurira koje su o ovome pisale, vređali ih, pretili i uznemiravali.

Osim tvrdnje da su navodi bivših radnica neistiniti, Filip Jakšić, koji se predstavio kao vlasnik doma, i njegov mlađi brat Petar Jakšić, koji se predstavio kao pravnik te ustanove, nisu ponudili nijedan dokaz kojim to potvrđuju.

Petar Jakšić
foto: Printscreen

Umesto toga, a kada smo bez njihovog zvaničnog demantija i dokaza da poseduju licencu za rad, odbili ultumatum da do ponoći povučemo tekst sa sajta, Jakšići su novinare u telefonskom razgovoru zasuli pretnjama i uvredama, pozivajući se čak i na veze u vladajućoj stranci, masoneriji i templarima.

- Nisam ja tamo neki sa ulice pa da pišem demanti, zna se kako se to rešava - u određeno vreme na određenom mestu, oči u oči. Je l’ znaš šta to znači? - poručio je, između ostalog, Filip Jakšić urednici Kurira i zapretio:

- Crno vam se piše. Evo sada je već Sveti Ilija, znate kako se kaže: „Od Svetog Ilije sunce sve milije“, samo vama neće biti milije... Je l’ ti znaš ko smo mi? Jesi li ti čula za Anu Jakšić i Ivana Groznog? Mi smo Jakšići iz 15. veka, vladali smo Beogradom... Mi smo sada deo sistema, podržavamo vladajuću stranku. Mi smo u ovaj posao uložili milion evra. Ja sam za ovo spreman da poginem, da platim glavom... Platiću da dobijete otkaz - vređao je Filip i pretio oko ponoći, dok je njegov brat iz pozadine sve vreme dovikivao novinarki:

- Kurvo raspala, ti si za mene kurva raspala, odraćemo te tužbama. Ja sam lice sa imunitetom, mogu da psujem i radim šta hoću!

Pakao pretnji i zastrašivanja prošla je i autorka tekstova o neregularnostima u domu „Rojal“.

- Jadnice, govno smrdljivo, kurvice, videćemo se oči u oči vrlo brzo - poručio je, između ostalog, Filip Jakšić novinarki uz pretnju da poseduje eksplicitni snimak nje u krevetu sa njegovim drugom, koji će objaviti na društvenim mrežama.

Ovakav snimak naravno ne postoji, a zbog svih navedenih pretnji, novinarke Kurira su slučaj prijavile policiji i stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara.

Inače, pritisak i pretnje usledile su nakon pisanja Kurira o mukama i maltretiranju korisnika doma, koji, po navodima bivših radnika „Rojala“, gladuju danima i da su se zbog neadekvatne nege suočili sa šugom, kao i raznim infekcijama.

Unutar ove ustanove šetaju mravi, a ako korisnici „nisu dobri“, kako tvrde bivši zaposleni, osoblje ih vezuje za krevet. Bivše radnice su tvrdile za naš list da im je bilo zabranjeno da pozovu Hitnu pomoć u slučaju da nekome od korisnika pozli, kao i da je doktor dolazio samo kada gazda to odobri.

Kako kažu, kuvarice raspolažu sa veoma malo sastojaka: samo dva kilograma mesa dnevno i malo povrća na 40 štićenika. Nakon što su odlučile da odu iz ove, kako kažu, „mučionice“, dobijale su pretnje od vlasnika doma na račun svoje bezbednosti i bezbednosti svojih porodica.

Dom za stare Rojal
foto: Kurir

Kontrola

Inspekciju sačekala zaključana vrata

Inspekcija Ministarstva za rad i socijalnu politiku je, kako saznajemo, u pratnji policije juče pokušala da izvrši kontrolu rada doma za stare „Rojal“ u Krnjači, ali su naišli na zaključana vrata. U saradnji sa MUP, preduzeti su koraci da se kontrola ipak sprovede. Inače, kako saznajemo, dok su inspektori pokušavali da uđu u dom, ispred se pojavio crni džip sa šestoricom nepoznatih ljudi koji su parkirani posmatrali situaciju.

Podsetimo, u ministarstvu su prethodno potvrdili za Kurir da starački dom „Rojal“ nema licencu za rad, kao i da je inspekciji socijalne zaštite već ranije prijavljeno postojanje ilegalnog doma za stare u Krnjači, o čemu je Kurir juče pisao.

naslovna 3.8.2022.
foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track