OBISTINILO SE SVE ŠTO JE LAZANSKI REKAO! Predvideo šta će se dešavati na ratištima širom sveta, u Ukrajini, Avganistanu... VIDEO
Foto: EPA / Maxim Shipenkov, Shutterstock, Marina Lopičić

godišnjica smrti ambasador Srbije u Rusiji

OBISTINILO SE SVE ŠTO JE LAZANSKI REKAO! Predvideo šta će se dešavati na ratištima širom sveta, u Ukrajini, Avganistanu... VIDEO

Društvo -

Pre godinu dana ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski iznenada je preminuo u svojoj 71. godini. Lazanski je preminuo u svom domu u Beogradu od posledica srčanog udara.

Društvenim mrežama šire se njegovi snimci u kojima je do detalja predvideo šta će se desiti na ratištima širom sveta.

Tako je predvideo i rat u Ukrajini, ali je 2013. godine Lazanski detaljno predvideo poraz NATO u Avganistanu. Tada je čuveni novinar rekao da će vlast u Kabulu pasti 48 sati od odlaska Amerikanaca iz Avganistana.

- To je rat koji je NATO već izgubio, samo ne znaju kako da izađu iz Avganistana i da proglase da su pobedili, iako su izgubili - rekao je tada Lazanski.

Nedugo posle smrti Lazanskog, talibani su ušli u Kabul u roku od 48 sati od povlačenja Amerikanaca.

Miroslav Lazanski, pretprošle godine govorio i o modernizaciji i jačem naoružanju vojske Rusije.

– Rusi razvijaju hipersonično oružje, to su brzine od 8 do 9 maha i time oni asimetrično odgovaraju Amerikancima. Zapad nema rakete brzina koje su Rusi dostigli i već uveli u operativnu upotrebu.

"Kindžal" je raketa koja već postoji u operativnoj upotrebi na jugu Rusije.

– To Amerikanci nemaju i Rusi su odlučili odlučili da u trci u naoružanju ne odgovaraju sistem po sistem, već odgovaraju sa jeftinijim sistemom, ali koji je u nekim tehnološkim sferama bolji od konkurenata na zapadu. Razvijaće ta hipersonična oružja nulte preciznosti i neće odgovarati na trku u naoružanju u oblastima u kojim Amerikanci nameću tu trku. Rusi su javno rekli da ih niko nije dostigao u domenu hipersoničnog oružja – pričao je ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski.

"Ratovi mu nisu mogli ništa. Preminuo je kasno uveče, 3. avgusta prošle godine. Mogla je tada planeta da se obrne naopačke, mogao je Kristijano Ronaldo da pređe u Crvenu zvezdu, moglo je da se desi bilo šta, ali je njegova smrt bila vest dana", napisao je Aleksandar Apostolovski u današnjoj Politici o svom preminulom kolegi i prijatelju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track