03:45

NISAM ZNALA DA MI JE DETE MRTVO Potresna priča majke Nevenke kojoj su ubili sina (12) TAKO RANJENE SU NAS GONILI KROZ ŠUMU

zločini nad srbima

NISAM ZNALA DA MI JE DETE MRTVO: Potresna priča majke Nevenke kojoj su ubili sina (12) RANJENE SU NAS GONILI KROZ ŠUMU (VIDEO)

Društvo -

Za srpske porodice koje su preživele egzodus tokom "Oluje", ovi dani bude najbolnija sećanja. Novinarka Kurir televizije Kristina Džoković je razgovarala sa majkom koja je u "Oluji" izgubila svoje 12-godišnje dete.

Nevenka Dobrić sa Banije je u zločinačkoj akciji Hrvata pod zloglasnim nazivom "Oluja" izgubila 12-ogodišnjeg sina.

- Iz sela sam Crkveni Bok sa Banije. U Oluji, kada je ujutru oko 5 sati krenule su granate da padaju. Mislili smo gde ćemo šta ćemo. Kad su posle podne prestale granate počeli smo da bežimo. Krenuli smo moj sin Siniša od 12 godina i ja i svekar Petar od 63 godina. Njih dvojica su bili u kabini napred, ja sam nazad u prikolici sedela - ispričala je svoju tragičnu priču Nevenka i nastavila:

Nevenka Dobrić
foto: Kurir Televizija

- Krenuli smo za Bosnu. Kad smo ušli u šumu meci su na sve strane fijukali oko mene. Spustila sam glavu da ne dobijem metak u glavu. I sin i svekar su tada ubijeni. Traktor je sišao niz cestu dole, prikolica se prevrnula, udarila sam glavom u zemlju, i bila sam onesvešćena. Dopustili su mom ocu da priđe da vidi da li sam živa ili mrtva. Davala sam znake života. Ništa ne znam. Tata me je izvadio. Tako su nas godini 2 kilometara kroz šumu. Nisam znala da mi je dete mrtvo. Kad sam videla da mama plača, osetila sam da je mrtav. Tata je bio 3 nedelje u Zagrebu, a mi žene smo otišle do traktora. Videla sam glavu mog sina, nisam mogla da ga ostavim, a nisam mogla ni sebe da nosim. Sutradan smo sina sahranili u Bosanskoj Kostajnici i došli u Sremsku Kamenicu - ispričala je potresnu priču Nevenka.

Celu Nevenkinu ispovest pogledajte ISPOD:

03:45

NISAM ZNALA DA MI JE DETE MRTVO Potresna priča majke Nevenke kojoj su ubili sina (12) TAKO RANJENE SU NAS GONILI KROZ ŠUMU

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:23:28

USIJANJE-SPECIJAL OLUJA-ZLOCIN NAD SRBIMA BEZ KAZNE-2 DEO-

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track