04:59

OVDE POSTOJE CRNE TAČKE KOJE ZEMLJA NE MOŽE DA IZBEGNE Stevančević otkriva najveću misteriju Sunca, a 1 STVAR VAM NIKO NEĆE REĆI!

objasnio

OVDE POSTOJE CRNE TAČKE KOJE ZEMLJA NE MOŽE DA IZBEGNE Stevančević otkriva najveću misteriju Sunca, a OVO VAM NIKO NEĆE REĆI!

Društvo -

Svedoci smo da klimatske promene sve više utiču na život. Koliko je sunčeva energija bitna otkrila nam je novinarka Jelena Kovačević, koja je razgovarala sa Milanom Stevančevićem, klimatologom.

- Sunčeva energija je osnov svih prirodnih pojava na zemlji. Da bi se razumela energija treba da sunce posmatramo na pravi način. Mi sunce vidimo kao lepu užarenu loptu, ali ona nije takva - rekao je Stevančević i dodao:

Milan Stevančević
foto: Kurir televizija

- Na suncu se nalaze magnetne ploče. Svaka ploča je ili pozitivno illi negativno naelektrisana. Između ploča javlja se aktivnost. Ove crne tačke imaju ogromnu energiju, koje zemlja ne može da izbegne. Od 7 dana kada krene sa sunca na zemlji očekujemo vetar. Ove dve tačke su aktivnosti ploče između kojih se javljaju seizmološke pojave. I na suncu ima zemljotresa, odnosno suncotresa.

Milan Stevančević
foto: Kurir televizija

Klimatolog Milan Stevančević je rekao i jednu bitnu stvar.

Milan Stevančević
foto: Kurir televizija

- Klimatske promene ne postoje u tako kratkom periodu. Klimatske promene se kreću na 10.000 do 20.000 godina. A ove sada brze klimatske promene što su izmislili - to je politika - dodao je klimatolog Milan Starćević.

Milan Stevančević
foto: Kurir televizija, Shutterstock

Više o ovoj zanimljivoj temi pogledajte u VIDEU ISPOD:

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs/J.Ć.

Bonus video:

04:26

ČUVENI METEOROLOG POTVRDIO: OD SVETOG ILIJE SUNCE SVE MILIJE Nedeljko Todorović otkrio kakvo nas vreme očekuje do kraja meseca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track