07:12

DEMOGRAFIJA PRIORITET VLADE SRBIJE Slavica Đukić Dejanović za Kurir TV: Kisić i Brnabić obezbedile dohranu za Gaćeše za 1.000 dana

svaka pomoć dobrodošla

LEPE VESTI ZA MAJKU ČETVORKI Slavica Đukić Dejanović za Kurir TV: Obezbeđena dohrana za bebe porodice Gaćeša za 1.000 dana

Društvo -

Profesorka dr Slavica Đukić Dejanović, funkcionerka SPS, istakla je da pomoć države mnogo znači porodicama, kao i da je demogrfski problem jedan od prioriteta nove vlade.

- Država je postavila demografski problem kao jedan od svojih prioriteta. Finansijska podrška se odnosi na četvoro dece, kada je u pitanju porodica Gaćeša, mi smatramo, u skladu sa stručnim stavovima, da je četiri poželjan broj dece. Ove devojčice treba da dobiju posebnu pomoć, kao i cela porodica - kaže Slavica Đukić Dejanović.

Slavica Đukić Dejanović
foto: Kurir televizija

Funkcionerka SPS istakla je da se ovakvim porodicama mora pomoći i tokom odrastanja.

- Obezbeđena je dohrana za porodicu Gaćeša za narednih 1.000 dana. Takođe, tu je i sva podrška u pogledu obrazovanja dece i zdravstvenog osiguranja. Mi očekujemo od jedinica lokalne samouprave da deca dobijaju podršku i tokom odrastanja - kaže Slavica Đukić Dejanović.

Slavica Đukić Dejanović
foto: Kurir televizija

Naredna vlada će se posebno baviti ovim pitanjima i posebno će biti fokus na vaspitanju, istakla je Đukić Dejanović.

- Porodicama sa decom pomaže se deset godina, tendencija ove vlasti je da se država intezivno bavi demografijom. Nema situacije u životu gde se ne može dati podrška i pomoć ovim porodicama - istakla je funkcionerka SPS.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

07:18

PRVA BEBA KOJU JE ENGLESKA KRALJICA DRŽALA BIO JE ALEKSANDAR KARAĐORĐEVIĆ Ambasadorka Joksimović otkrila NEVEROVATNE NEPOZNANICE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track