NOVA DONACIJA NA SVETSKI DAN HUMANITARACA – KOMPANIJA MERIDIAN NASTAVLJA DA POMERA GRANICE
Foto: promo

NOVA DONACIJA NA SVETSKI DAN HUMANITARACA – KOMPANIJA MERIDIAN NASTAVLJA DA POMERA GRANICE

Društvo -

Svetski dan humanitaraca podseća nas na važnost solidarnosti i blagovremene pomoći svima koji su u nevolji, bila to prirodna katastrofa, pandemija protiv koje se borimo već tri godine ili društveni problem.

Kompanija Meridian ovaj veliki međunarodni praznik obeležila je na sebi svojstven način – novom donacijom.

Više od tri godine Meridianbet sprovodi akciju opremanja zdravstvenih ustanova širom Srbije s ciljem lakšeg boravka i bržeg oporavka pacijenata. Tako je Univerzitetski klinički centar Kragujevac, jedna od četiri najvišeg ranga u zemlji, postao i najnovija zdravstvena ustanova kojoj je ova kompanija uručila vrednu isporuku većeg broja HD televizora u cilju povećanja efikasnosti prijema pacijenata.

Univerzitetski klinički centar Kragujevac, kroz sistem od 17 klinika, 11 centara i 14 stručnih medicinskih i nemedicinskih službi sa 1118 postelja i oko 2800 zaposlenih, pruža tercijarnu zdravstvenu zaštitu regionima centralne Srbije koji pokriva oko 1.8 miliona stanovnika. Takođe je jedinstven urgentni i bolnički centar za oko 300.000 stanovnika grada Kragujevca i regiona Šumadije, koji godišnje obavi preko 410.000 ambulantnih pregleda, 41.000 lečenja i 20.000 operacija.

„Osim podrške države kada je reč o investiranju u zdravstvu, imamo izuzetnu i kvalitetnu podršku privatnog sektora, u prvom redu društveno odgovornih kompanija kao što je Meridian. Ovo je najbolji primer javno – privatnog partnerstva i saradnje u cilju podizanja nivoa zdravstvene zaštite naših sugrađana, kojima će vaša donacija boravak u bolnici olakšati i poboljšati. Još jednom se zahvaljujem i pozivam i druge odgovorne kompanije da slede Meridianov primer i pomognu našim kolegama širom Srbije“, rekla je Kovačević Marija, glavni tehničar hematoonkoligije.

Dva miliona evra za zdravstvo Srbije i regiona

I nakon tri godine, borba sa koronom nije završena. Još od prvog dana pandemije, Meridian neprestano osnažuje ustanove i pojedince na prvoj liniji i „crvenoj zoni“ borbe protiv koronavirusa. Dva miliona evra donacija u vidu medicinske i tehničke opreme dopremljeno je u preko 60 gradova i opština, a osim u Kragujevac, neumorni volonteri stigli su u više od 100 zdravstvenih ustanova Srbije i regiona.

Meridianova kampanja borbe protiv SMA

Meridian već nekoliko godina svojim donacijama posebno podržava borbu mališana, njihovih roditelja i domaćih humanitarnih fondacija za blagovremeno lečenje od SMA. Jedan od načina na koji kompanija pristupa ovom društvenom problemu jeste organizacija sportskih mečeva i turnira.

Tako je lider u industriji igara na sreću organizovao međunarodni košarkaški turnir u šutiranju trojki za prikupljanje sredstava za lečenje male Sofije Markuljević, a pobedom na humanitarnoj licitaciji svojom donacijom pomogao je da Boško Gugleta na vreme otputuje u inostranstvo i započne lečenje od iste bolesti.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track