VETAR LJULJAO AUTO, OD KIŠE SE NIJE VIDELO NIŠTA, PORODICA IZ SRBIJE OPISALA OLUJU NA TASOSU Borili smo se da stignemo do smeštaja
Foto: Youtube Printscreen

ostrvo pogodilo strašno nevreme

VETAR LJULJAO AUTO, OD KIŠE SE NIJE VIDELO NIŠTA, PORODICA IZ SRBIJE OPISALA OLUJU NA TASOSU Borili smo se da stignemo do smeštaja

Društvo -

Nevreme koje je juče zahvatilo grčko ostrvo Tasos, napravilo je pravi haos na jednom od omiljenih letovališta Srba, a upravo se tamo i zatekla srpska porodica koja je letovala u mestu Potos na pomenutom ostrvu i opisala apokaliptične scene koje su preživeli...

Količina kiše koja je pala na ostrvo bila je tolika da su u nekoliko slučajeva morali da reaguju i pripadnici vatrogasnih službi. Obilne kiše su pravile haos kako na putevima, tako i u stambenim objektima u delu na kojem se nalazi Skala Potamija.

Grčki mediji prenose da su vatrogasci morali da spasavaju ženu iz prizemlja kuće u ovom naselju. Pored vatrogasaca tokom akcije spasavanja, bili su prisutni i pripadnici vatrogsne službe. Tom prilikom vatrogasci su morali da reaguju u još četiri slučaja.

Sudeći po snimcima i fotografijama koje kruže društvenim mrežama, obilna kiša je u pojedinim delovima ostrva napravila pravi haos, gde je na trenutke bilo gotovo nemoguće kretanje vozila.

Koliko je sve bilo zastrašujuće, najbolje govore i reči žene iz Srbije, Tatjane, koja je sa porodicom boravila u Potosu.

Prema njenim rečima, zajedno sa suprugom i dvoje dece, nalazila u kolima između dva mesta, kada se nevreme sručilo svom silinom. Naime, vetar je toliko jako duvao, da se auto ljuljao levo desno, a saobraćaj se kretao brzinom od 20 do 30 kilometara na sat.

- Tokom nevremena smo se zadesili na putu između dva mesta i bukvalno je bila borba da muž i ja sa dvoje dece stignemo do smeštaja zdravi i na broju - rekla je za Novu dodavši da su prethodno seli u jednu tavernu kada je oluja počela da prevrće tanjire i stolice.

Kako su se odmah uputili u smeštaj, usput su videli i udes na putu veroatno nastao usled prejake kiše od koje je vidljivost na putu bila na minimumu.

- Videli smo automobil bugarskih tablica sa ostećenom levom prednjom stranom i isprevrtan kvad sa strane puta. Žena je ležala uz kraj puta, hitna pomoć je stigla ispred nas… jezive scene - priseća se i dodaje da su i oni imali problema sa kolima.

- Vetar je ljuljao auto, a od obilne kiše se nije videla ni bela linija na putu. Bujice su tekle sa leve strane iz pravca brda, auto se zanosi, a desno litica i more… Mozak nam je radio bukvalno samo u cilju borbe da se stigne do smeštaja - rekla je ona.

U nevremenu je povređen njen suprug, koga su udarila vrata automobila. Tom prilikom, zadobio je povrede nosa i vilice.

- Dvadeset kilometara smo se probijali oko sat vremena. I kad smo konačno stigli pred zgradu gde smo bili smešteni, suprug je izašao deci da pomogne da izađu do ulaza. Ali vetar je odgurnuo vrata automobila i povredio mu nos i gornju vilicu. U prvom momentu od krvarenja nismo mogli ni da vidimo šta je tačno povređeno. U smeštaju smo sanirali sve i sada je u redu. Ima samo manju posekotinu na nosu i bolove od ugruvanosti - ispričala je ona detalje agonije kroz koju su prolazili turisti na Tasosu juče tokom nevremena.

Podsetimo, već par dana, pojedine oblasti u Grčkoj pogodile su obilne kiše i niske temperature.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track