STEFANOVIĆ RAZGOVARAO SA KOMANDANTOM NACIONALNE GARDE OHAJA: Narodi Srbije i SAD kroz istoriju bili čvrsti saveznici
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

STEFANOVIĆ RAZGOVARAO SA KOMANDANTOM NACIONALNE GARDE OHAJA: Narodi Srbije i SAD kroz istoriju bili čvrsti saveznici

Društvo -

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa komandantom Nacionalne garde Ohaja general-majorom Džonom Harisom, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, kako bi razgovarao o daljem unapređenju saradnje.Stefanović se zahvalio Harisu na njegovom ličnom doprinosu razvoju saradnje Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, koja predstavlja ključnu polugu vojne saradnje, ali i ozbiljan impuls unapređenju sveukupnih odnosa Srbije i SAD.

Nebojša Stefanović
foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

On je rekao da su narodi Srbije i SAD kroz istoriju bili čvrsti saveznici i iskreni prijatelji u dva svetska rata ali da su ti odnosi opterećeni bolnim sećanjima na devedesete godine s kraja prošlog veka, saopšteno je iz ministarstva odbrane Srbije.

Stefanović je istakao da je uspešna dugogodišnja saradnja sa Nacionalnom gardom Ohaja omogućila srpskim vojnicima da stiču znanja i veštine od jedne od najmoćnijih armija sveta, što je uticalo i na podizanje operativnih sposobnosti i interoperabilnosti vojske.

Nebojša Stefanović
foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Komandant Nacionalne garde Ohaja izjavio je da visoko ceni profesionalizam pripadnika Vojske Srbije i ocenio dosadašnju saradnju kao izuzetno uspešnu, posebno u vojnoj i vojnomedicinskoj oblasti.

One je rekao da je opredeljen za nastavak rada na daljem unapređenju odnosa i daljem podizanju operativnih sposobnosti pripadnika dveju vojski što, kako se saglasio sa ministrom Stefanovićem, jača i razumevanje i saradnju između država.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track