02:01

ZAŠTO SE DECA SNIMAJU DOK SE TUKU? Psiholog o uznemirujućem videu: Menja se rodna uloga SAD SU I DEVOJČICE NASILNICE

sopot

ZAŠTO SE DECA SNIMAJU DOK SE TUKU? Psiholog o uznemirujućem videu: Menja se rodna uloga SAD SU I DEVOJČICE NASILNICE (VIDEO)

Društvo -

Na društvenim mrežama objavljen je zastrašujući snimak nasilja među decom, tačnije, među dve devojčice koje se tuku. Dok se jedni tuku, drugi snimaju.

Da li deca pristaju na ovakve obračune samo da ne bi bila odbačena od drugih, dakle svesno ulaze u nasilno ponašanje da bi zaštitili sebe?

00:12

Devojčice se tuku u školi u Sopotu

Snežana Repac, psiholog, smatra da se menja rodna uloga devojčica i da nisu više samo muškarci ti koji su nasilnici.

Snežana Repac
foto: Kurir Televizija

- Obe devojčice su nasilnice. Mada meni iz ovog snimka nije jasno da li je neki izazov ili nešto što bi išlo na društvene mreže. One nisu još opremljene repertoarom veština kako se nositi kao nasilnik. Ako se nađeš u koži nasilnika, a žensko si. Muškarcima ovakvo ponašanje prepisujemo i čak ga i očekujemo, dok je ovo apsurdno za žensku decu. Menja se rodna uloga i devojčice postaju nasilnici. To se sada sve veoma komplikuje - rekao je psiholog.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:44

Vršnjačko nasilje ispred Frizerske škole na Dušanovcu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track