Najnovije vesti

Đurić: Grad Novi Sad je za ovu godinu za projekte povećanja energetske efikasnosti obezbedio preko 70 miliona dinara
Foto: Printscreen/Instagram

Na otvorenom Sajmu lova i ribolova predstaviće se više od 100 izlagača

Đurić: Grad Novi Sad je za ovu godinu za projekte povećanja energetske efikasnosti obezbedio preko 70 miliona dinara

Društvo

Na Novosadskom sajmu je tradicionalno otvoren 54. po redu Međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije. Sajam možete da posetite od danas do nedelje, 2. oktobra. Sajam su otvorili zamenik gradonačelnika Grada Novog Sada Milan Đurić, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić i generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Cvetković: U saradnji sa izlagačima pripremili smo 27 poklona za posetioce

Cvetković je istakao da će u narednih pet dana Novosadski sajam biti lider u promociji lova i ribolova i najveće izložbe noviteta i opreme svetskog ranga.

-Nastupiće oko 100 izagača iz Srbije, Mađarske, BiH i Austrije koji su najavili brojne zanimljivosti i takmičenja. Ovogodišnji centralni segment je izložba lovne faune Republike Srbije, kojom se naša država predstavila prošle godine u Budimpešti. Na površini od 480 metara kvadratnih videćete 620 trofeja. Ova sajamska manifestacija će postaviti temelj budućeg Muzeja lovsta, prvog u Srbiji koji će biti završen 8. decembra. Fokus Sajma ekologije je o podizanju svesti o primarnoj selekciji otpada, iz tog razloga je napravljeno reciklažno ostrvo. Na reciklažnom ostrvu će se sakupljati sekundarne sirovine, a zauzvrat će se dobijati sadnice ili karte. U saradnji sa izlagačima pripremili smo 27 poklona za posetioce, koji će se dodeliti u poklon igri u nedelju- rekao je Cvetković.

Đurić: Pozivam sve zainteresovane građane da konkurišu do kraja ovog meseca i obezbede 50 procenata sredstava za unapređenje energetske efikasnosti

Milan Đurić, zamenik gradonačelnika Novog Sada, istakao je da će se na sajmu Grad Novi Sad putem Gradske uprave za zaštitu životne sredine predstaviti posetiocima na štandu u Master hali.

-Upravo taj štand će biti mesto gde će svi zainteresovani Novosađani moći da dobiju detaljne informacije u vezi sa projektom zamene stolarije, kako bi obezbedili veću uštedu energije u sopstvenim domovima. Grad Novi Sad je za ovu godinu za projekte povećanja energetske efikasnosti obezbedio preko 70 miliona dinara. Ovim putem pozivam sve zainteresovane građane da konkurišu do kraja ovog meseca i obezbede 50 procenata sredstava za unapređenje energetske efikasnosti. Takođe je važno da iskoristimo ovakve događaje za edukaciju naših najmlađih, da ih naučimo zašto je naša obaveza da čuvamo i unapređujemo životnu sredinu- naglasio je Đurić.

Milan Đurić
foto: Printscreen/Instagram

Pastor: Smatram da je ova manifestacija jedna od najznačajnijih sajamskih manifestacija Novosadskog sajma

-Spadam u ne tako malu grupu ljudi koja je odrastala prateći sajamska dešavanja. Smatram da je ova manifestacija jedna od najznačajnijih sajamskih manifestacija Novosadskog sajma, i ove 54 godine potvrđuju spremnost, sposobnost, intelektualnu snagu nauke i privrede. Svake godine manifestaciju osveže, učine aktuelnom jer je to jedini put da ovakva manifestacija bude privlačna pola veka i duže. Na početku ova manifestacija je bila posvećena hobiju lovu i ribolovu, dolazili smo sa ambicijom da ćemo u ovom lepom ambijentu provesti lep porodični dan i sumirati utiske- naveo je predsednik skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor.

nsuzivo.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja