VULIN RAZGOVARAO S MINISTROM ZA ZAŠTITU GRAĐANA GRČKE O MIGRANTSKOJ KRIZI: Srbija dokazala da može da zaštiti svoj način života
Foto: Beta

VULIN RAZGOVARAO S MINISTROM ZA ZAŠTITU GRAĐANA GRČKE O MIGRANTSKOJ KRIZI: Srbija dokazala da može da zaštiti svoj način života

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas telefonom sa ministrom za zaštitu građana Grčke Panajotisom Teodorikakosom o povećanom prilivu migranata i rešavanju migrantske krize.

Dvojica ministara istakla su da su Srbija i Grčka posvećene rešavanju problema iregularnih migracija i da je saradnja srpske i grčke policije na suzbijanju neregularnih migracija dobra, saopšteno je iz ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Teodorikakos je istakao je da se Grčka susreće sa problemom povećanog priliva migranata i da rešavanju migrantske krize treba pristupiti ozbiljno i odgovorno i pronaći jedinstveno zajedničko rešenje.

Vulin je rekao da je Srbija dokazala da je država na migrantskom putu koja je u stanju da se nosi sa posledicama ove krize i zaštiti i svoj način života i u isto vreme bude humana prema migrantima.

On je ponovio stav da Srbija neće biti "parking za migrante" i da Srbija nije odgovorna za izazivanje migrantske krize.

Tokom razgovora dvojice ministara istaknuta je dobra policijska saradnja.

Teodorikakos je Vulina pozvao u zvaničnu posetu Grčkoj i rekao da bi ta poseta bila dobra prilika i za potpisivanje sporazuma o zajedničkim patrolama.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track