KURIR SAZNAJE: Dečaku od 6 godina upravo transplantirana jetra o trošku RFZO u Londonu: Evo ko je donor i ŠTA KAŽU LEKARI
Foto: Elmar Gubisch / Panthermedia / Profimedia

sjajne vesti

KURIR SAZNAJE: Dečaku od 6 godina upravo transplantirana jetra o trošku RFZO u Londonu: Evo ko je donor i ŠTA KAŽU LEKARI

Društvo -

Dečak od šest godina koji je minulog vikenda hitno poslat u London na transplantaciju jetre od oca o trošku RFZO danas je uspešno operisan, saznaje Kurir.

- Operacija je danas uspešno obavljena u Londonu, a transplantacija jetre dečaku od šest godina obavljena je sa živog donora, u ovom slučaju oca deteta. Prema rečima lekara oporavak u ovom trenutku teče po planu - saznaje Kurir u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO).

operacija, operacija tumora plućnog krila, tumor, Kragujevac
foto: RTS Printscreen

Mališan je lečen od akutne insuficijencije jetre u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić" u Beogradu, a o trošku RFZO transpontovan je posebnim medicinskim avionom u jednu od najboljih bolnica u Londonu, radi transplantacije jetre po hitnom postupku.

RFZO je, osim troškova lečenja i prevoza deteta, pokrio i sve troškove lečenja oca donora i majke koja je u pratnji deteta.

Kurir.rs/JSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track