00:47

STAVLJAO JE METALNE REŠETKE NA DOM! Inspekcija i MUP morali su da preduzmu OVO REŠENJE! Neslavna istorija ilegalnog staračkog doma

kurir televizija

ILEGALNI DOM "ROJAL" I DALJE RADI? Zekavica: Sumnjamo da još imaju korisnike, SPREČENI SMO DA UĐEMO, POTAVILI SU REŠETKE NA ULAZ

Društvo -

Pripadnici MUP i inspekcije Ministarstva rada i socijalne politike pre dva meseca ušli su u dom za stare Rojal u Krnjači i nakon izvršene kontrole izrekli zabranu rada ovoj ustanovi koja je poslovala bez licence od osnivanja 2019. godine.

Biljana Zekavica
foto: Kurir televizija

Kurir televizija je sa lica mesta uvidela kakva je sada situacija u Rojalu, kako je moguće da poslednjih 2 i po godinu bez licence posluje dom Rojal?

Biljana Zekavica, pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja detaljnije je pričala o ovoj situaciji:

- Inspekcija socijalne zaštite i svi drugi organi postupaju u skladu sa saznanjima, izlaze na teren kada dobiju informaciju. U ovom slučaju nije postojala informacija, jednostavno niko nije prijavio i pružalac usluge je iskoristio neke okolnosti da ilegalno pruži uslugu - rekla je Biljana Zekavica.

Pojasnila je i razlog zbog kojeg nije bilo moguće da vlasnik dobije licencu:

- Vlasnik je podneo zahtev sa neadekvatnom dokumentacijom, odnosno nepotpunom dokumentacijom i nije pružio dovoljno dokaza ispunjenosti uslova. Dva puta mu je dat rok ali on to nije uradio, te je inspekcija odbacila njegov zahtev za licencu.

Inspekcija je pokušala da uđe u dom, ali su tamo bile teške metalne rešetke, nije bilo moguće ući.

- Posle izdavanja rešenja o zabrani rada, naša obaveza je da proverimo da li je ilegalni pružalac usluga postupio po nalogu i po merama koje je inspekcija izdala. U ovom slučaju više puta su pokušali da provere činjenice, ali nijednom nije omogućeno inspekciji da izvrši proveru na naznačenoj adresi. Pretpostavljamo da je razlog bio da je on još uvek imao makar deo korisnika, jer u suprotnom ne bi imao razlog da nas spreči.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:32

HITNO REAGOVALI: Posle pisanja Kurira inspekcija češlja dom na Petrovaradinu! Ćerka preminule: Konačno da neko reaguje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja